EMS vs Tens: Fark Ne?

Ems ve Tens, kas kasılmalarının uyarılmasına ve ağrıyı tedavi etmeye yardımcı olan fizik tedavi teknikleridir. Her iki tedavi yönteminde benzerlikler ve farklılıklar vardır. Probody Systems, gelecek dönemde daha olumlu sonuçların alınması için ems antrenmanları için fitnes eğitmenleri ve fizyoterapistlerle işbirliği yaparak en iyi çözümleri buluyor. Ems nedir açıklamalarında, elekronik kas stimüsayonu (EMS), fitness ve fizik tedavi tekniğidir. Kaslarını geliştirmek isteyenler çeşitli fitness tekniklerini kullanıyor.

tens ems cihazlarıBunun için ems fitness cihazı çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ürünler bölümünü inceleyebiliyor. Ems cihazı tavsiye edilirken, vücudun ana kas gruplarını aynı anda uyarma özelliği olanların kullanılması öneriliyor. Probody Systems ürünleri arasında yer alan Pulsebox ve PSB Manager cihazları kolay kullanımlı ve modern tasarımlı cihazlar yer alıyor. Birçok ems cihazı çeşidi hem fizik tedavi merkezlerinde hem de evlerde kullanılabiliyor.

Ems cihazları bireysel ya da grup antrenmanlarında rahatlıkla kullanılabiliyor. Pulsebox ems cihazlarının kullanımı için mekan sınırı yoktur ve tüm iç ya da dış mekanlarda kullanılabiliyor. Evde ems cihazı ürünü kullananlar, aynı anda 10 farklı kas grubunu çalıştırabiliyor.

Ems, elektriksel kas stimülasyonu olurken, tens, elektriksel sinir stimülasyonudur. Birisi kasların uyarılmasını diğeri ise sinirlerin uyarılmasını ve ağrıların giderilmesini sağlar. İki yönteminde çalışma prensibi aynıdır. Vücudun belirli bölgelerine elektrik akımı uygular. Kullanım amaçları farklı olabiliyor.

Tens Nedir?

Tens, elektriksel sini stimülasyonudur ve sinirlerin uyarılması için elektrik akımı üreterek sinirleri uyaran cihazdır. Dijital ems ve tens masaj cihazı seçeneklerini sunan Probody Systems, yenilikçi tasarımları ile insanların tedavilerde ve antrenmanlarda rahat kullanmasını sağlıyor. Tens cihazlarının yapışken pedleri sayesinde vücudun belirli bölgelerine bağlanması kolay oluyor. Tens ems cihazları ürettikleri elektrik akımı ile ağrıların giderilmesini sağlıyor.

Ağrıların giderilmesi, kasların uyarılması için bir kablo ile bağlanan cihazlar ile en iyi tedavi yöntemleri uygulanıyor. Tens ems cihazi vücuda bağlandığında ve çalıştırıldığında, sinirleri uyarmakta ve bu uyarılma sayesinde hissedilen ağrıların beyne iletilmesini sağlamaktadır. Ems, sinir sisteminden gelen ağrı uyarılarını taklit etmeye başlar ve kasların kasılmasını hızlandırarak ağrıların hissedilmemesini ve ortadan kaldırılmasını sağlar.

Tens cihazını kullanmak isteyenler, yapışkan pedleri ciltlerine yerleştirir sabit kalmasını sağlar. Cihaz çalıştırıldığında, düşük voltajlı elektrik sinyallerinin vücuda iletildiği hissedilecektir. İletilen sinyallerin frekans ayarları yapılabiliyor. Frekans ayarları hissedilen ağrı şiddetine göre yapılır ve ağrının kısa sürede giderilmesini sağlar. Tens cihazları kullanılarak yapılan tedavilerde, kişi herhangi bir acı hissetmez. Tens cihazının elektrotlarının yapıştırıldığı yerlerde hafif ısınma ve karıncalanma hissi oluşabiliyor. Tens tedavileri genelde 15 dakika ile 40 dakika arasında sürebiliyor. Tens, tamamen iyileştirici değil ağrıların geçici olarak hafifletilmesini sağlar. Ems, kas kasılmalarını hızlandırarak, iyileşmenin de hızlanmasını sağlar.

dijital ems ve tens masaj cihazıProbody Systems, sunduğu ürün çeşitleri ile merkezi sinir sisteminin uyarılmasını, ağrıların giderilmesini ve hızlı kilo verilmesini sağlıyor. Ems cihazları ile eklemlerin ve tendonların zorlanmadan, kas kasılmalarının gerçekleştirilmesine izin veriyor. Kasların güçlenebilmesi için antrenmanlarda, germe ve gevşeme döngülerinin sık sık tekrarlanması gerekiyor. Ems ile bunu başarabiliyor ve ağrı hissetmeden kaslarınızı güçlendirebiliyorsunuz.

Tens Ne İçin Kullanılır?

Tens EMS masaj cihazı ağrı klinikleri ve fizik tedavi merkezlerinde kullanılıyor. Hastane ve ev kullanımları için farklı modellerde tasarlanıyor. Probody Systems, fizik tedavi ems cihazlarını kolay ve pratik kullanım özelliklerine sahip olacak şekilde tasarlıyor. Tens cihazları, birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan ağrıların hafifletilmesini sağlıyor. Tens ne için kullanılır?

  • Baş ağrısı ve migren,
  • Artrit,
  • Fibromiyalji,
  • Adet sancısı,
  • Doğum sancısı,
  • Nöralji,
  • Ameliyat ağrıları,
  • Spor yaralanmaları,
  • Siyatik,
  • Sinir ağrısı,
  • Kireçlenme,

Fizik tedavi tens ems cihazı kliniklerde ve hastanelerde kısa süreli ağrı kesici tekniği olarak kullanılıyor. Tens tekniği uygulandığında kişi ağrı hissetmez ve çeşitli ağrı türlerini maskeleme yapmak için kullanılan tedavi yöntemidir. Kullanılmasının asıl amacı, vücudun doğal ağrı kesici endorfin üretimi yapmasını teşvik etmektir. Tens sinir sistemini elektriksel olarak uyardığı için ağrının beyne hızlı bir şekilde iletilmesini ve vücudun ağrıya göre savunma mekanizmasını çalıştırmasını sağlıyor.

En iyi ems cihazı seçeneklerini sunan Probody Systems, ürünleri hakkında da bilgilendirme yaparak doğru kullanılmasını ve en iyi faydanın elde edilmesini sağlıyor. Tens, ağrı ve fizik tedavi yöntemi olarak kullanılırken, vücudun hissettiği ağrıların hafifletilmesini odaklıyor. Çeşitli fiziksel ve sinirsel rahatsızlıklar kişilerin yaşam konforunun bozulmasına ve sürekli kendilerini huzursuz hissetmelerine neden olur. Elektriksel sinir stimülasyonu vücuda verilen elektrik sinyalleri ile uyardığı sinir sisteminde ağrıların geçici olarak hafifletilmesini sağlıyor.

Ağrılar hafiflediğinde insanlar daha fazla hareket edecek ve kas kasılmaları hızlanacaktır. Kasların hızlı kasılıp gevşemeleri, kan akışının hızlanması ile birlikte tedavi edici etki gösterecektir. Tens, kasların gevşemesi için sinirleri uyarırken ağrıyı engelleyecek ve hissedilen ağrının anında hafiflemesini sağlayacaktır. Bunun için fizik tedavi ve fitness antrenmanlarında sıklıkla kullanılan yöntemlerden birisidir.

Ems Cihazı Nedir?

Ems cihazı nedir, elektronik kas stimülasyonu olarak tanımlanır ve fitness, fizik tedavi tekniklerinden birisidir. Tens cihazında olduğu gibi vücudu elektriksel uyarılar gönderen bir makine sistemidir. Ems cihazlarından gelen elektrotlar vücudun kas gruplarını uyarır ve kas rahatsızlıklarının iyileşmesini sağlar. Ems fitness nedir, kişiler spor aktivitelerini artırabilmek ve kaslarını güçlendirebilmek için fitness sporunu yapıyor. Fitness tekniği olan ems, vücuda giydirilebilir tasarımları ile ürettiği elektrik frekansları yardımıyla egzersizlerin hızlandırılmasını sağlar.

fizik tedavi tens ems cihazıVücuda giyilebilir ems cihazı kullanılarak yapılan fitness sporu olarak tanımlanabiliyor. Ems spor nedir tanımında oldukça etkili bir yöntem olduğu açıklanıyor. Probody Systems, geliştirmiş olduğu çözümlerle insanların orta ve düşük frekans ayarlı elektrik akımları ile kaslarını çalıştırıyor. Bu teknikte, normal yöntemlerle yapılan antrenmanlara göre daha fazla kas sistemi uyarılıyor ve hızlı çalışması sağlanıyor. Ems cihazı kullanılarak yapılan fizik tedavilerinde ve fitness'larda fiziksel gücün artmasını sağlayacak, kas gerilme ve gevşeme döngülerini sistemli olarak gerçekleştiriyor. Ems antrenmanlarında kalori yakmayı da hızlandırdığı için kilo vermeyi kolaylaştırıyor.

Ems aleti fiyatları için teklif al bölümü ya da WhatsApp destek hattı üzerinden bilgi alınabiliyor. Ems, insanların, kaslarının normalde yapamayacakları seviyenin üzerinde uyarılmasını sağlıyor. Kasların güçlenmesi, hızlı kilo vermenin dışında, hastalık ya da yaralanma sonrasında kasların hızlı onarılmasını ve iyileşme sürecinin çabuk olmasını da sağlıyor. Çeşitli nedenlerle hareketsiz kalan kişilerde, kas gruplarında zayıflama meydana gelir.

Ems ile zayıflayan kasların kasılmaları sağlanarak fiziksel gücün artması ve vücudun farklı bölgelerinde hissedilen ağrıların giderilmesi hedefleniyor. Kablolu ve kablosuz modeller olarak üretilen ems spor cihazı fiyatları herkesin kullanabilmesini sağlayacak şekilde uygun fiyatlı olarak belirleniyor. Kablosuz ems, fitness uzmanları tarafından tercih edilen ve kullanılan ürünlerdir. Esnek giysiler olarak tasarlandığı için fitness antrenmanlarında ya da fizik tedavi uygulamalarında rahatlıkla kullanılabiliyor.

Ems Ne İçin Kullanılır?

Ems cihazı uzun yıllar fizyoterapi alanında tedavi amaçlı olarak kullanılmıştır. Günümüzde de kullanılmaya devam ediyor. Probody Systems gelişmiş ems cihazı çeşitleri, son dönemlerde kas geliştirme ve kilo verme amacıyla tercih edilen en iyi çözümlerden birisi olmuştur. Spor egzersizlerini yapacak olanlar, vücutlarına bağladıkları ems ile vücutlarına elektrik akımı uyguluyor. Elektrik akımı, kasların uyarılmasını sağlıyor ve kasılıp, gevşemesi ile güçlenmesini hızlandırıyor. Ems cihazları, hareketsiz kalan kasların yeniden geliştirilmesini sağlamak için kas kasılmalarının hızlı başlatılması için kullanılıyor.

Günümüzde, fizik tedavi ve rehabilitasyon klinikleri, fitness salonları ve evlerde ems cihazları kullanılıyor. Evlerde kullanım için tasarımları özel olarak yapılıyor ve uygun fiyatlarla satılıyor. Ems cihazı fiyatları kullanım alanlarına ve tasarım özelliklerine göre değişiyor. Kas gruplarını uyardığı ve kasların çalışmasını hızlandırdığı ve insan vücuduna büyük faydalar sağlıyor. Probody Systems ems, her alana uyumlu ürün seçenekleri ile insanların düşük yatırım maliye avantajından faydalanarak, fiziksel aktivitelerini en iyi şekilde yapmalarını sağlıyor. profesyonel ems cihazı fiyatları düşük maliyetli ve yüksek karlılık oranı seçenekleri ile sunuluyor.

ems aletiProbody Systems Ems, günlük hayatta yapılacak fiziksel aktiviteler öncesinde, beyne kaslarla ilgili elektrik sinyalleri göndererek kasların kasılıp gevşemesini, aktiviteler için hazır hale gelmesini sağlıyor. Çeşitli rahatlıklar sonucu oluşan sinir hasarları, vücudun bazı bölgelerindeki kasların uyarılmamasına neden olabiliyor. Bu o bölgedeki kasların zayıflamasına ve ağrıların hissedilmesine neden oluyor. Probody Systems tarafından geliştirilen, giyebilir ems ürünleri, vücudun 10 ana kas grubunu göndermiş olduğu elektrik frekansları ile uyarıyor. Giyilebilir modeller üreden Probody Systems tüm spor antrenmanlarında, kasların zorlanmadan çalışmasını ve gelişmesini hedefliyor.

Ems cihazları, kas rahatsızlıkları ve kas güçlendirme tekniklerinin yanı sıra hızlı kilo verme amacıyla da kullanılıyor. Probody Systems ürünlerinin kablosuz ve giyilebilir olarak tasarlanması, insanların fitness antrenmanlarında kullanmalarını ve hızlı kalori yakılmasını sağlıyor. Ems, antrenmanlarda vücudun 500 kalori yakmasını sağlayabiliyor. Hızlı kalori yakılması ile istenilen oranda kilo verilebilirken, ems sayesinde vücudun kardiyo oranı da artabiliyor. Ems cihazları düzenli olarak kullanıldığında, kasların güçlenmesi hızlı olacak, yağ yakımı ile ideal kiloya ulaşmak kısa sürede sağlanacaktır. Ems spor cihazı fiyatı düşük olduğu için temini kolaydır ve kilo vermek isteyenler kolay sahip olabiliyor.

Tens ve Ems Cihazı Aynı Şey Mi?

  • Ems tens cihazı çalışma prensibi aynıdır ancak etki noktaları farklıdır. Ems ile tens arasındaki farklılıklar öğrenildikçe hangisinin ne zaman, nasıl kullanılabileceği de öğrenilmiş olunuyor. Ems aleti Probody Systems tarafından, modern tasarımlarla yerli üretim olarak üretiliyor. Ems ve Tens aynı şey mi sorusu için şu karşılaştırmalar yapılabilir.
  • Tens sinirleri uyarır, ağrı sinyallerinin merkezi sinir sistemine ulaşmasını önler. Ems, sinir sisteminden gelen uyarılara göre kasları kasılmasını sağlar.
  • Tens cihazlarında, frekanslar, daha geniş bir sinyal aralığına sahiptir. Ems cihazlarında frekanslar daha dar ve sınırlı fonksiyonlar sunuyor.
  • Tens, kısa süreli ağrıların giderilmesini sağlar. Ems, rehabilitasyon amacıyla kullanım seçeneği sunar.
  • Tens, kasların gevşemesini ve ağrıyı engellemek için sinirlerin uyarılmasını sağlar. Ems, kas hücrelerini uyararak hızlı kasılma döngülerinin oluşmasını sağlar,
  • Tens, düşük penetrasyon değerine sahiptir ve faydaları geçicidir. Ems, derin penetrasyon değerine sahip ve sonuçları kalıcıdır.

Tens ile ems arasındaki farklı ve benzerlikleri görenler ikisinin aynı şey olmadığını da görebiliyor. Ems fizik tedavi tekniği olarak kullanılan cihazdır ve modern tasarımları günümüzde birçok tedavinin kolaylaştırılmasını sağlıyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon kliniklerinde, ems ile 5 -6 haftalık tedavi sonucunda kas kütlesinin %1, kas işlevinin ise -15 oranında arttığı yapılan araştırmalarla belirlenmiştir. Tens ve ems, sinir ve kas sisteminin uyarılmasını sağlayan en iyi fitness ve fizik tedavi yöntemleridir.

Ems zayıflama cihazı doğru yöntemlerle kullanıldığında, normal şartlarda yakılabilecek kalorinin 3 katının yakılmasını sağlıyor. Kilo verme amacıyla kullanmak isteyenler, ems cihazını tek başına kullanmamalı beraberinde düzenli egzersiz, sağlıklı diyet programı da yapmalıdır. Probody Systems ems cihazlarının kullanışlı tasarımları, günlük egzersiz ve antrenmanlarda kullanılabildiği için 20 dakikalık antrenman sonucunda 500 kalori yakılmasını sağlayabiliyor.

EMS veya Tens Cihazı Hangisini Seçmeli?

Ems veya tens cihazı seçimi yapılırken kullanacak kişinin genel sağlık durumu hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Tens tedavileri, kalp pili kullanan hastalara uygulanmamalıdır. Ayrıca hamilelik dönemi yaşayanların karın bölgelerine elektrotlar yerleştirilmemelidir. Diğer kullanıcılarda da kafatasına ve boyun ön bölgesine yerleştirmek zararlı olabilecektir. Sinir ağrılarının geçici olarak giderilebilmesi için tens cihazı, kasların güçlendirilmesi ve pasif kasların yeniden aktifleştirilmesi için ems cihazları seçilmelidir.

tens ems cihazıEms fizik tedavi kliniklerinde kullanılan cihazlar, hastanın kas gelişimini sağlayarak hareket kabiliyetinin artmasını ve ağrıların giderilmesini sağlar. Tens ems cihazı cilt üzerine yapıştırılan elektrot pedleri ile yapılan ayar oranında frekansın sinir ve kas dokularına ulaşmasını sağlıyor. Vücuda iletilen akım yaptığı uyarı ile ağrı tedavilerinin gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Ems fitness cihazı fiyatları piyasada markalara ve cihazın sunduğu performanslara göre değişiyor. Probody Systems, ürünleri yerli ve milli olarak üretilerek piyasaya uygun fiyatlarla sunuluyor. Profesyonel ems cihazı çeşitlerini PulseBox ve PBS manager modeli olarak sunuyor. PulseBox, ergonomik tasarıma ve güçlü teknolojik donanıma sahiptir. Kablosuz bluetooth teknolojisi kullanıldığı için bireysel ya da grup antrenmanlarında kullanılabiliyor. Kablolu bağlantısı ile vücudun tüm önemli kas gruplarına aynı anda elektrik akımı verilmesini sağlıyor.

Hangi ürün seçilmesi konusunda ems cihazlarını tercih edenler, Probody tarafından geliştirilmiş ve ileri teknoloji özelliklerine sahip ürünlere sahip olabiliyor. Antrenman kıyafetleri şeklinde tasarlandığı için fitness ve fizik tedavi antrenmanlarında rahat kullanılabiliyor, üstün verimlilik elde edilebiliyor. Esnek kumaş özelliği kullanıldığı için en iyi konforu sağlıyor. Ems cihazı olarak tasarlanan prosuit ürün üzerinde kabloların gizlenmiş olması, antrenman sırasında hareket kısıtlanmasının önüne geçiyor. Özel tasarımı sayesinde kolay giyilebiliyor ve çıkartılabiliyor.

Ems zayıflama cihazı fiyatı tasarım ve aksesuar çeşitlerine göre farklılık gösteriyor. Kullanmaya karar verdiğiniz ürün için Probody Systems, teklif al bölümünden müşterilerine güncel fiyat bilgilerini veriyor. Ürün seçeneklerinden birisi de PBS Manager ürünüdür. Modern tasarımı sayesinde tek sayfa üzerinden her şeyin görülmesini sağlıyor. Aksesuar ürünleri arasında, tayt body, elektrotlar, sprey siyesi, stant, kablo ağacı, koruma kutusu yer alıyor.

Tayt ve body ürünleri, vücudu saracak şekilde tasarlanmıştır. Antrenman süresinde ıslaklığı koruyarak akımın daha iyi iletilmesini sağlıyor. Pamuklu yapısından dolayı uzun ömürlü kumaş teknoloji kullanılarak üretilmiştir. Elektrotlar, antrenman sırasında oluşabilecek darbelere karşı dayanıklı olarak üretilmiş ve uzun ömürlü kullanım özelliğine sahiptir. Fitness salonu ya da evinizde kullanacağınız zaman aksesuarların sağlam ve düzgün durması için özel standı bulunuyor. Ems cihazının kol bantları, pulsebox ve prosuit ürünlerinin antrenman öncesi hazırlanması ve işlevselliğini koruyacak şekilde saklanmasını sağlayacaktır.

Ems veya Tens cihazı seçimlerinde, ileri teknoloji ile üretilmiş modern tasarımlara sahip ve işlevselliği iyi olan ürünleri seçmelisiniz. Probody tarafında geliştirilmiş olan ems cihazları, alanında uzman Türk mühendislerinin geniş arge çalışmaları sonucu üretilmiştir. Kasların güçlendirilmesi, hızlı kalori yakarak kilo vermek ve sinir ağrılarının giderilmesi için tedavilerde ve antrenmanlarda güvenle kullanılabilir.