EMS Cihazının Önemi

Uzun yıllardır fizik tedavide kullanılan ve gösterdiği büyük ve olumlu etkiler ile her geçen gün daha da kullanım alanı artan ems bugün spor salonlarının ve tıbbi çalışmaların da vazgeçilmezi haline geldi. Sağlıklı yaşam, fit duruş ve daha enerjik bir hayat için son derece önemsenen ve büyük fayda sağlayan bu sistem çok uzun zamandır başta gelişmiş ülkeler olmak üzere dünya üzerinde tercih edilmektedir.

Ems Cihazı Nedir?

ems açılımıGünümüzde ems ne işe yarıyor ve hangi alanlarda daha çok kullanılıyor gibi soruların cevabı olarak pek çok örnek verilebilir. EMS, spor etkinliklerinden uzak ve hareketsiz yaşayan insanlarda bile optimum güç seviyesine ulaşmasında etkili olarak sıklıkla kullanılmakta ve adeta kişiye güç vermektedir. Bu bakımdan spor yapmaya yeterli zamanı ve fırsatı olmayanlar için de ideal bir sistem olan ems cihazlarıyla mutlaka en kısa sürede tanışmalısınız.

EMS Sporu Nedir?

EMS, daha sağlıklı yaşamak, zahmetsizce ve kısa sürede spor yapmak, kilo vermek gibi nedenlerle çok sık olarak tercih edilen elektriksel kas stimülasyon cihazıdır. Bugün ems spor kişilere hem zamandan büyük tasarruf sağlamasını hem de saatlerce yorulmadan daha kısa sürede daha fazla kalori yakmasını sağlıyor. Teknik olarak vücuda yayılan düşük elektrik akımı ile günlük yaşamın stresinden, fazla kilolardan ve hareketsizlikten insanları kurtarıyor. Bu anlamda EMS cihazları, insanların vücut sistemi içinde zamanla kasılan ve hareketsizlik nedeni ile etkisini ve gücünü kaybeden kas ve iskelet sisteminin uyarılması ve harekete geçirilmesini sağlıyor.

Ems Cihazı Ne İşe Yarar?

EMS cihazları insan vücuduna istenilen hareket kabiliyetini sağlamaktadır. Bu anlamda EMS spor ile zayıflayanlar günümüzde bir hayli artmaktadır. Sayıları her geçen gün artan ems kullanıcıları bundan önceki spor alışkanlıklarının adeta büyük bir zaman kaybı olduğunu ifade ediyorlar. EMS sistemi ideal şekilde zayıflama, etkili spor yapma ve vücudu diri tutma adına kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden biri olacak. Normal spor etkinliklerinde yaklaşık 2 saatte yakılacak olan kalori miktarının yakımını 20 dakikada gerçekleştirecek ve size zaman tasarrufu sağlayacak olan ems, hızlı kilo vermenize, vücudunuzu daha da güçlendirmenize ve dik ve fit bir duruşa sahip olmanıza da fayda sunacak. 

EMS Cihazı Nasıl Kullanılır?

Her geçen gün Türkiye’de ve dünyada kullanım alanı artan bu uygulamaya yönelik “EMS sistemi nedir?” ve “ems ne işe yarar?” gibi soruların sorulması elbette doğaldır. Sağlıklı spor yapma imkanı veren ve kısa sürede çok daha fazla kalori yakmayı sağlayan ems sistemleri mutlaka bir uzman kontrolünde kullanılmalıdır.

EMS Kullanılırken Nelere Dikkat Edilir?

Yüksek teknoloji ürünü olan ve insan vücuduna belirli oranlarda elektrik akımı sağlayan ems, kısa sürede fit olmanın yolları ve imkanlarını sağlarken aynı zamanda bu ürünün kullanım koşullarına ve ortamına dikkat etmek gerekmektedir. Standart egzersizlerle daha zor bir şekilde etkin hale getirilen kas sisteminin çok daha kısa sürede aktifleştirilmesini sağlayan ems, spor salonlarında, güzellik salonlarında, bazı tıbbi tedavi süreçlerinde uzmanların kontrolünde ve kullanım şartlarına göre kullanılmalıdır. EMS cihazlarını kullanmak için yaş kriteri ise 18 yaşının üzerinde olmaktır; çünkü 18 yaşından küçük olan kişiler için ems kullanımı tercih edilmemektedir. Bunun haricinde çok ciddi tansiyon ve kalp ya da şeker gibi rahatsızlığı olanların ems cihazlarını kullanmaları için öncelikle doktorlarından izin ve tavsiye almaları önem arz etmektedir. 

Ems Cihazlarının Faydaları Nelerdir?

elektriksel kas uyarımı Spor dünyasında ems açılımı “Electrical Muscle Stimulation” yani  “Elektriksel Kas Uyarımı” olarak bilinmektedir. Günümüzde spor salonlarında, sağlık ve güzellik merkezlerinde, fizik tedavi merkezlerinde, tıp ve rehabilitasyon alanlarında etkin bir şekilde kullanılan EMS kilo vermek isteyenlerin de tercih ettiği yöntemler arasına girmiştir. 

Birçok alanda etkili ve verimli olarak kullanılan ems cihazı pek çok fayda sağlamaktadır: 

  • Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanlarının vazgeçilmezi olarak etkin şekilde kullanılır.
  • Etkili bir fitness ve rehabilitasyon cihazı iken aynı zamanda selülit gibi problemlerde de oldukça iyi sonuçlar alınmasını sağlar.
  • Aynı anda en az 10 kişinin kullanımına imkan veren ems cihazı ile spor esnasında tam hareket özgürlüğü sağlanır.
  • Kablosuz şekilde kullanılabilir ve bu sayede 700 metre genişliğinde spor alanı sağlar.
  • Özel kıyafetlerle yapılan sporda büyük fayda sağlanır ve kalori yakmayı hızlandırır.

Birden çok kişinin aynı anda bağlanabildiği ems sistemi ile zayıflama seanslarından büyük fayda sağlanabilmektedir.

EMS Sistemi ile Neler Yapılabilir?

Fitness için farklı alternatifler arayan kişilerin araştırdığı ems sistemi ile zayıflama konusu bu sistem ile gerçekleştirilebilecek etkili başlıklardan biridir. 

Ayrıca ems sisteminin zayıflamak harici olumlu başka yanları da vardır: 

  • Düzenli yapılan ems antrenmanı duruş ve vücut estetiğini sağlar,
  • Sırt, boyun ve bel ağrılarının tedavisinde oldukça etkilidir,
  • Doğumdan sonra kadınların iyileşme sürecini hızlandırır,
  • Profesyonel sporcular tarafından vücuda şekil vermek için kullanılır,
  • Vücut sarkmaları, selülit gibi istenmeyen sorunları ortadan kaldırır,
  • Kas sistemini güçlendirir ve fit bir duruş sağlar.

Sağladığı büyük faydaları ve kullanım kolaylığı ile herkesin gözdesi olan kablosuz ems sistemlerini denemek için Probody Systems’in uzmanları ile hemen iletişime geçin!

EMS Sisteminin Zararları Var Mı?

Bu kadar yoğun ve etkili olarak kullanılan ems cihazı herhangi bir zarara neden olur mu? Zararları var mıdır gibi sorular da soruluyor aslında. Üstün teknoloji ürünü olan ems cihazları uzun yıllardır gelişmiş ülkelerde de güvenle kullanılıyor. 

Ems Cihazı Ne Kadar Kullanılır?

emsEms cihazı ne kadar kullanılır, ems ile kaç kilo verilir ve hangi aralıklarla kullanılmalıdır gibi sorular kullanıcıların cihaza dair araştırdığı başlıklar olarak öne çıkıyor. EMS sistemi en az haftada bir kere kullanılmalı ve tavsiye edilen kullanım süresi aşılmamalıdır. Her kullanıcının bireysel özelliklerine göre değişmekle birlikte haftada 25 dakika zaman ayırarak daha sağlıklı ve ideal bir vücuda sahip olabilirsiniz. Saatler süren spor aktiviteleri, aşırı terleme, yorucu egzersizler gibi zorlayıcı bir programı EMS sayesinde geride bırakabilirsiniz.

Uygun koşullarda ems spor yapanlar çok iyi bilirler ki kısa sürede etkili sonuçlar almak mümkündür. EMS’nin en doğal ve en çok sevilen faydası, düzenli ve sürekli spor yapmaya fırsatı olmayanlar için son derece ideal olmasıdır.

Ems Cihazını Kimler Kullanabilir?

Spor yapmak isteyen ancak işleri, hayat telaşı ve yoğunluğu nedeni ile fırsat bulamayan herkes için ems sistemi ile zayıflama mümkündür. Ancak EMS cihazlarını kullanmak için tereddüt ediliyorsa doktor tavsiyesi de alınabilir. Ciddi kalp ve tansiyon sorunlarınız varsa ems cihazlarını kullanmadan önce de doktorunuza başvuru vurmak gerekmektedir. 

Bahsi geçen ems sporları günümüzde tıp alanında, estetik ve güzellik merkezlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde ve spor salonlarında sıklıkla kullanılıyor ve tercih ediliyor. Ağrılardan kurtulmak, bel boyun tutulmalarını gidermek, fit olmak için ve nihayetinde güçlü bir vücuda sahip olmak için ems cihazını deneyimleyebilirsiniz. 

EMS Sürekli Kullanılır Mı?

Sürekli ve düzenli spor yapmaya imkan tanıyan ems spor geleneksel olarak yapılan sporlara göre daha az yorucu ancak daha çok etkilidir.

Geleneksel anlamda yapılan egzersizler gibi, fit olmanın yolları içinde gösterilen ems spor ve egzersiz kurallarına uymak kaydıyla düzenli ve sürekli olarak yapılabilir. Düzenli yapılan EMS spor yöntemleri ve egzersizleri ile çok daha sağlıklı bir vücuda, fit bir duruşa sahip olabilirsiniz. Bu muhteşem sistem olan ems ile haftada iki defa olmak üzere 20 ya da 25 dakikalık egzersizlerle fit görünmek ve ideal ölçülere sahip olmak artık elinizde.

EMS Elektrik Akımları Tehlikeli mi?

Günümüzde zayıf ve fit olmanın yolları ve seçenekleri içinde sıklıkla tercih edilen ve üstün teknolojinin ürünü olan ems cihazları insan vücuduna belirli oranlarda ve belirli süreler içinde elektrik akımı göndererek vücut fonksiyonlarının düzenli hale gelmesini sağlar. Bunu yaparken sağladığı enerjinin insan vücuduna zararı tespit edilmemiştir. 

Antrenman esnasında alınan elektrik akımı vücudu harekete geçirir, sinirlerin daha iyi çalışmasını sağlar ve diri bir vücut meydana getirir. Düşük frekanslı olan elektrik akımını kontrollü şekilde sunan ems sistemi ile zayıflayanlar bedenlerindeki olumlu etkiyi kısa sürede fark ederler. 

EMS Kilo Verdirir Mi?

ems cihazı ile sporBugün Amerika’dan Avrupa’ya oradan Türkiye’ye ve uzak doğuya kadar pek çok ülkede milyonlarca kişi tarafından kullanılan ems spor sistemi ideal şekilde zayıflamanın da yolları arasındadır. Etkili ve verimli kilo verme egzersizleri arasında bulunan ems aynı zamanda gereğinden fazla yorulmadan, çok zaman harcamadan ideal kilo verme ve spor yapma imkanı tanır.

Günümüz yaşam şartlarında zaman herkes için çok daha önemli hale geldi. Bu yoğun tempoyla yaşayan insanların spor için bile zaman ayıramadıkları bir gerçek, bu açıdan çok zaman harcamadan ve çok yorulmadan fit olmak için yapılması gerekenler arasında bir ems cihazı ile spora başlamaktır. Haftada en az iki kez 20-25 dakikalık egzersizlerle ve aynı zamanda eğlenceli bir süreçle kısa sürede zinde olun ve zayıflayın.

EMS Kas Ağrısı Yapar Mı?

Spor etkinlikleri özellikle spora ilk başlandığı süreçte zaman zaman kas ağrılarına, bel ve bacak ağrılarına neden olabilir. Tıpkı geleneksel sporda olduğu gibi ems sporlarında da ilk başlangıç dönemlerinde kasılma ve gerilme nedeni ile bir miktar kas ağrısı hissedilebilir. Ancak bu ağrının şiddeti ve miktarı elbette kişinin bünyesine göre değişiklik gösterebilir.

EMS Zayıflatır Mı?

Sonuçları itibari ile oldukça etkili olan hızlı fit olmanın yolları arasında tercih edilen ems spor sistemi, mutlaka uzman desteği ile kontrollü şekilde yapılmalıdır. Yağ yakmaya ve zayıflamaya oldukça büyük katkısı olan ems spor sistemleri profesyonel destek ve uzman gözetiminde yapılmalı ve istenmeyen bir durum hissedildiğinde müdahale edilmelidir. Ems nedeni ile yaşanması muhtemel kas ağrılarından kurtulmak için zaman zaman yürüyüş yapmak, bol temiz su tüketmek iyi gelecektir ayrıca çok fazla yemek yedikten sonra ya da tamamen karnı açken ems egzersizi alınmamalıdır.

EMS Kablosuz Sistemi Nedir?

EMS, kapsam alanındaki kişilere kablosuz olarak bağlanan yüksek performanslı ve teknolojik bir spor sistemidir. Egzersizler ve antrenmanlar esnasında insanı çok fazla yormayan ayarlanabilir elektrik akımı ile kısa sürede kilo vermeye başlarsınız. Tamamen kablosuz olan sistem hareket kabiliyeti ve özgür davranış imkanı da sağlar ve kablosuz olması sayesinde aynı anda en az 8 ya da 10 kişinin bir arada spor yapmasına imkan verir. 

EMS kablosuz sistem teknolojisi ile kaslar saniyede 100 defaya kadar kasılma imkanı bularak muhteşem bir performans gösterir. Bu da yaklaşık 20 dakikada yapılabilecek en yüksek performansı sağlayarak ideal kiloya ve fit duruşa kısa sürede sahip olmayı sağlar.

EMS Kablosuz Nasıl Kullanılır?

elektriksel kas uyarımı Kablosuz bir sistem olan EMS, güzel ve fit olmanın yolları arasında en çok tercih edilen ve en sık kullanılan teknolojik ve güvenli bir sistemdir. Kablosuz olması büyük kullanım avantajları da sağlar. Kablosuz olarak aynı anda birçok kişi tarafından kullanılabilen sistem sosyalleşme ve yeni çevre edinme açısından da tercih edilir. 

EMS ile Yağ Yakılır Mı?

Günümüzde hem kadınlar hem de erkekler için fit olma sağlıklı ve şık görünme, diri bir vücuda sahip olma oldukça önemlidir. Bunun için de vücutta bulunan fazla yağların yakılması gerekir ancak yağ yakmak bazı durumlarda oldukça zor, zaman alıcı ve yorucu olabilir. Yeterli spor için zamanı olmayanlar, yorucu işlere gelemeyenler ve hatta sporu sevmeyenler için yağ yakmak adına yapılabilecek en verimli hamlelerden biri ems fitness olabilir. 

Bir haftada iki kez 20 dakikalık ems egzersizleri ile kısa sürede vücudunuz kendini toplamaya, ciddi anlamda yağ yakmaya başlayacaktır. Uzmanlar tarafından önerilen EMS, aynı zamanda düzenli beslenmek, obeziteyi önlemek, etkili yağ yakmak ve fit olmak için de idealdir.

EMS ile Kas Yapabilir Miyim?

Kadınlar ya da erkekler herkes daha fit olmak için kas yapmaya, yağ yakmaya ve diri bir vücuda sahip olmaya adaydır. Özellikle erkekler için daha fazla kaslı görünmek oldukça motive edici bir durumdur. Benzersiz faydaları ile ems spor sayesinde kas yapmak ve diri ve dik bir vücut oluşturmak kesinlikle mümkün. 

İnsan vücuduna kısmi ve lokal elektrik akımları yollayarak vücudu harekete geçiren, kasılma ve gevşeme hareketleri sağlayan, bu sayede de çok kısa süre içinde binlerce kez kasılma ve gerilme hareketi oluşturarak kas yapısını harekete geçiren ems avantaj sağlar.

EMS ile Fit Görünür Müyüm?

Ciddi bir kas oluşturmak ve fit olma yolları arasında en rahat ve konforlu olanını kullanmak için tercih edeceğiniz ems ile kısa sürede kas yapmaya başlayacaksınız.

EMS sistemleri, vücudunuzda sadece kas yapmakla kalmayacak bedeninizin kas ve iskelet yapısının daha da güçlü ve sağlam olmasına yardımcı olacaktır. Her türlü olumlu sonuç ve ideal vücut için Probody Systems imzalı yeni nesil EMS cihazını deneyebilirsiniz. 

EMS Kaç Kalori Yakabilirim?

Zayıflamak, fit ve sağlıklı olmak isteyenlerin en büyük sorunları aldıkları kalorilerden bir türlü kurtulamamış olmalarıdır. İdeal spor sistemleri olan ems teknolojisi ile çok kısa sürede yağ ve kalori yakmaya başlayacaksınız. İdeal ve düzenli şekilde yapılan ems egzersizleri ile yaklaşık 20 ya da 25 dakika içinde bin kalori yakılması muhtemel ve mümkün. 

Vücudunuza bağlandığı anda kasları ve tüm vücudu harekete geçirecek olan ems, daha önce neredeyse kullanılmayan kas sistemlerini de harekete geçirecek. Tüm vücudun dengeli şekilde çalışacağı ems sporları ile kısa sürede atmanız gereken tüm kalorileri yok edebilirsiniz.

EMS Sporu İnsanı Çok Yorar Mı?

EMS ile spor yapmak belki ilk başlangıç sürelerinde yorucu olabilir ancak son derece keyifli bir egzersiz sürecidir. Zamanla EMS cihazlarına alışanlar daha fazla spor yapmak isteyecekler ve asla yorgunluk hissetmeyeceklerdir. EMS eğitimi, uzmanların gözetiminde gerçekleştirildiği ve kişiye özel tasarlandığı için, limit ve yeteneklerinize uygun bir eğitim alacaksınız ve yorgunluk hissettiğiniz anda uzmanlardan da destek alabilirsiniz. 

EMS eğitimi, özel giysiler kullanılarak gerçekleştirilir ve bir kişi için özel olarak tasarlanmış elbiselerle ve elektrik akımları ile birlikte egzersize imkan verir. Bu nedenle profesyonel eğitmenler eşliğinde yapılmalıdır ve onların izni ve kontrolü olmadan bu spora asla girişilmemelidir.

EMS Egzersizleri Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genel olarak, EMS eğitimine katılmak için öncelikle sağlıklı olmak önemlidir ve sağlığınız ile ilgili sorunlar varsa EMS cihazından önce doktora başvuru yapılmalıdır. Spor yapacak olan kişi aşırı yorgunluk hissediyorsa, uykusuz ise, üşüyorsa, ateşliyse ya da çok aç ise ems sporu yapmamalıdır.

EMS egzersizlerinden önce sıvı almak oldukça önemlidir, bol bol sıvı alınmalıdır ancak ne çok karnı tok ne de aç olunmamalıdır.