Yağdan Kilo Verme Nasıl Sağlanır?

Birçoğumuz yağ veya kilo vermek istiyoruz. Ama yağ kaybı her zaman kilo kaybı anlamına gelmiyor. Yağ önleyici bir diyet uyguladığınızda kilo kaybı söz konusu olduğunda hiçbir şey garanti edilmez. Özellikle fitness yapıyorsanız, kasın yağdan daha ağır olduğunu ve bunun sonucunda kas kazanırken yağ kaybedebileceğinizi ve dolayısıyla kilo alabileceğinizi bilmelisiniz. Bir diyete başlamadan önce, uygun süreci seçebilmeniz için hedeflerinizi tanımlayın. Yağ kaybını ve herkese fayda sağlayabilecek çözümleri tartışacağız, ancak önce bu iyi bilinen yağ hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalışacağız.

Daha sağlıklı bir yaşam için “Nasıl kilo veririm?”, “Hızlı kilo nasıl veririm?” sorusunu kendi kendinize soruyorsanız okumaya devam edin.

Yağdan Kilo Verme

Vücudumuz Neden Yağ Tutar?

Göbek ve uyluklar özellikle sorunlu bölgelerdir çünkü vücudumuz orada bir enerji rezervi olarak yağ depolar.

Vücudun düzgün çalışması için yağ rezervlerine ihtiyacı vardır, bu nedenle bu mekanizma tamamen normaldir. Ancak çok fazla bir şey gerekli değildir ve fazla kalori tükettiğinizde bu rezervler fazlalığa dönüşebilir.

Hareketsiz ve hareketsiz olan kişilerin minimum enerji ihtiyaçları vardır. Normal porsiyonlar daha sonra onlar için çok fazla kalori içerebilir. Maliyetler daha yüksektir ve diyetteki besinler düzenli fiziksel aktivite yapanlar için yakıt olarak kullanılır. Bu, lipidler veya şekerler için geçerlidir, ancak gerektiğinde proteinler için de geçerlidir.

Vücudumuzun yağ depoları "yağ kütlemizi" oluştururken, kaslarımız ve diğer dokularımız "yağsız kütlemizi" oluşturur.

Egzersiz yağ kaybına yardımcı olur. Düzenli egzersiz ayrıca mekanik olarak enerji tüketimini artıran ve yağsız kütle lehine yağ kütlesini azaltan kas kütlesini arttırır.

Bu nedenle egzersiz yapmak, özellikle başlangıçta, mutlaka kilo kaybı ile sonuçlanmaz. Kilo verebilirsiniz, ancak tonlama kaslarınızı daha ağır ve yoğun hale getirir.

Bu nedenle terazide yağ kütlesini ölçebilen bir empedans ölçer yoksa güvenilir bir gösterge değildir. Ancak, vücudunuz hakkında daha iyi hissetmek istiyorsanız, ölçüm ve kontrol takıntınızı bırakmak en iyisidir.

Yağ rezervlerini etkili ve sürdürülebilir bir şekilde kaybetmek istiyorsanız, önemli diyet değişiklikleri yapmanız ve yiyecek tercihlerinize göre yemeniz önerilir. Düzenli olarak belirli fiziksel aktivitelerde bulunmak, kişinin gıda duyumlarını algılama yeteneğini geliştirir, bu da ağırlığın denge ağırlığında dengelenmesine yardımcı olur.

Yağ Kaybetmek İçin En İyi Çözümler Nelerdir?

Doğal olan yağ yakma yöntemleri

Bir şey basitleştirilebilirken, neden karmaşık hale getirelim? Aslında, yağ yakıcı almak her zaman kilo vermenin ilk adımı değildir. Bunu doğal olarak veya yağ yakıcı bir takviye yardımıyla başarabilirsiniz, ancak doğal yaklaşımlarla başlamalısınız. Sağlıklı bir yaşam tarzına öncülük etmek için doğru rutinleri oluşturmak ve yeme alışkanlıklarınızı değiştirmek size kalmış. Burada, stratejinizde size yardımcı olacak bazı yararlı ipuçları sunuyoruz. Lütfen deneyimlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.

Bir menü planı oluşturun.

Muhtemelen daha önce duymuşsunuzdur: diyete başladığınızda yemek yemeyi bırakmamalısınız; bunun yerine sağlıklı bir diyet uygulamalısınız. Ek olarak, yavaş yemek çok önemlidir. Diyetinize dahil etmeyi seçtiğiniz yiyecekler, vücudunuza ihtiyaç duyduğu besinleri verebilmelidir. Bu nedenle tatlılardan kaçınılacaksa meyve ve sebzeler tercih edilmelidir. Bu işlemi birkaç ipucu yardımıyla tamamlayabilirsiniz. Hala iyi bir tatlı tada sahip olmak istiyorsanız, bir şekeri bir meyveyle değiştirin.

Bazı yiyeceklerin yağ kaybı için çok merak uyandıran özellikler içerdiğini unutmayın. Elmayı örnek olarak düşünün. Elmalar doyurucu bir meyvedir. Bu nedenle, doğal olarak yağ kaybetmek için bu meyveyi diyetinize dahil etmek ilgi çekicidir, çünkü bunu yapmak daha hızlı kilo vermenize yardımcı olacaktır. Ayrıca smoothie gibi çeşitli tariflerden de yararlanabilirsiniz. Yeşil çayın bir bileşeni olan tein, vücudun yağları yok etme yeteneğini etkiler. Metabolizma için gerekli tüm besin maddelerinin eklenmesini ve vücudun ihtiyaç duymadığı her şeyin çıkarılmasını göz önünde bulundurarak hedeflerinize uygun menüler oluşturun.

Yeterli gıda tüketmek çok önemlidir.

Sıklıkla kilo vermek için yemeyi bırakmanın gerekli olduğuna inanırız. Numara yapmak ! Organizma, ihtiyacı olan besin miktarını alamazsa kendini savunacaktır. Bunu, her öğünde harcadığımız kalori miktarını azaltarak başarır. Bu da dönmeye devam eden çarktır çünkü vücut ne kadar az yerse o kadar az enerji harcar. Bu yaklaşım tamamen uygunsuzdur. Daha az yiyerek ya da hiç yemeyerek kilo verebileceğinize inandığınızda, kendinizi çok yorgun ve aniden bitkin hissedersiniz. Vücudunuz yemek istiyorsa, muhtemelen kalorileri atması gerektiğinin farkında olmalısınız, bu nedenle bu ihtiyaçları karşılamak çok önemlidir. Bu yüzden yemek yemeyi bırakmak yerine daha dengeli bir şekilde yemeyi düşünün. Daha sık, daha küçük miktarlarda yemenin tercih edildiğini kabul edin.