Fizik Tedavide EMS’in Önemi

İnsanoğlu hayatının her döneminde sağlıklı olmak, zayıf ve doğal görünmek ister, bu amaçla yapılan arayışlar içinde ortaya çıkan ems cihazı sağlıklı yaşam adına çok özel bir sistemdir. İnsan sağlığının ve sportif yaşamasının konu edindiği her dönemde farklı arayışlar yapılmış ancak son 20 yıldır kullanılan ems yöntemi büyük faydalar sağlamıştır.

EMS Nedir?

Bugün fizyoterapi alanında da büyük ve etkili sorunlar elde edilen ems, sağlıklı bir yaşam tarzı için sıklıkla kullanılan ve elektriksel kas uyarımı anlamına gelen bir sistemdir. Yapısındaki özel donamımı ile insan vücuduna sağladığı düşük elektrik akımları ile kullanılan çok farklı ve etkili bir yöntem olan ems büyük faydalar sağlıyor.

Neden EMS?

fizyoterapide emsEMS araçları optimal hareket ve kas sistemi sağlarken ems kilo kaybı ideal kiloya ulaşmanın en etkili yoludur. Bu uyarı ve egzersiz kombinasyonu bazal metabolizmada değişikliklere neden olur, kas kütlesini artırmaya, fazla kiloların en hızlı şekilde vücuttan atılmasına da katkı sağlıyor. Aynı zamanda ems spor sistemi olarak da inanılmaz sonuçlar alınmasını sağlayan ems cihazları zayıflamanın ve kalori yakmanın iyi bir yoludur.

EMS, yüksek performanslı bir spor sistemidir, ancak çoğu, EMS spor serileriyle onu daha iyi tanımak ister. Sağlıklı yaşamak ve fit olmanın yolları arasında oldukça etkili olan ems bugün pek çok kişi tarafından etkili olarak kullanılıyor. Yani saatlerce egzersiz yaparak elde edebileceğiniz bir etki elde edebilirsiniz. Bu, daha fazla yorulmadan spor yaparken sağlıklı kalmanıza yardımcı olacak ve ayrıca zamandan da tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

EMS Nerelerde Kullanılıyor?

Günlük yaşamda fit olmak için yapılması gerekenler arasında düzenli spor yapılması gerekiyor ancak, spor yapmak oldukça zaman alan ve yorucu bir çalışmadır. Buna zamanı olmayanlar için oldukça etkili olan ems kısa sürede kalori yakılmasını sağlar.

Statik ve dinamik olarak her kas grubuna etki eder ve tüm vücuda dahili veya harici olarak etki eder. Bu sayede vücut için ideal çalışan bir sistem gibi görünen ems spor sistemi, sağlıklı bir yaşam, estetik görünüm, sağlam bir vücut ve zayıf bir yapı için eşsiz fırsatlar sunar.

Kablosuz özel bir teknikle tasarlanmış olan ems, spor esnasında sporcuyu hiçbir şekilde rahatsız etmeyen bir yapıdadır. Sağladığı kolay spor sayesinde zamandan da büyük tasarruf sağlar ve mutlaka etkili sonuçlar gösterir.

Garantili ve etkili zayıflama ve kısa sürede olumlu sonuçlar almak için ems sistemi son derece etkilidir. Ayrıca stüdyolardaki profesyonel ve kişisel eğitim ihtiyaçlarına kolayca uyum sağlar bununla birlikte ems sistemi ile zayıflama son derece etkili sonuçlar verir.

EMS Sürekli Kullanılabilir mi?

Pek çok kişi için hayatın vazgeçilmezi olsa da halen ems ne olarak kullanılıyor konusunda araştırma yapanlar bulunuyor. Geleneksel spor yöntemlerine benzer şekilde EMS sporları da sürekli ve düzenli olarak yapılabilmektedir. EMS sistemi ile kilo verenler bile tekrar kilo vermemek ve kilo almamak için bu yöntemlerle formda kalmaya devam ediyor.

Güçlü kaslar ve sağlıklı bir hayata sahip olmak isteyenler için son derece tavsiye edilen ve güvenle kullanılan ems spor ile kısa sürede kilo vermek mümkündür. Ems, uzun yıllar sürdürülebilir bir diyetle, uzmanların rehberliğinde, sosyal hayata çok fazla zaman ayırmadan, haftada iki kez 25 dakika kullanılabilir.

EMS Nasıl Kullanılır?

fizik tedavide emsYeni nesil spor anlayışı olarak kullanılan EMS eğitimi herkes için büyük faydalar sağlıyor. Aynı zamanda hem ems sistemi ile zayıflama sağlayabilir hem de daha sağlıklı, fit ve aktif bir vücuda sahip olabilirisiniz.

Yüksek teknolojili EMS sistemleri çalıştırılırken, kas hareketlerini kontrol etmek ve harekete geçirmek için vücuda uyarıcılar gönderilir ve merkezi uyarıcılar sayesinde tüm kasların etkin çalışması sağlanır. Bu özel sistem olan ems spor yapanlar tarafından etkili olarak kullanılan elektriksel kas stimülasyonu ile profesyonel bir ems cihazı fiyatları ile de dikkat çekiyor.

Ems açılımı olarak tanımlanan yeni nesil spor anlayışı ve kablosuz ems sistemleri, bugün tıp alanından güzellik uzmanlığına kadar sayısız alanda başarı ile kullanılmaktadır.

EMS ile Fizyoterapi Süreci

Bugün gelişmiş imkanları ile fizik tedavi ems ile çok daha mümkün hale getirilmiştir. Elektriksel kas stimülasyonu fizyoterapi ve rehabilitasyon tedavilerinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Elektrik stimülasyonu bir kası harekete geçirebilir, ağrıyı azaltabilir, tedavi edebilir ve hatta iyileştirebilir.

Bu anlamda kasları eğitmek için elektrikli bir cihaz olarak da bilinir. Fizyoterapi sürecinde kas stimülasyonunda zorluk yaşanan durumlarda veya kas kasılması ve güç kaybı gibi olumsuz durumlarda elektronik kas stimülasyon sistemi ile kas kaybını önlemek mümkündür.

EMS ile Omurga Rehabilitasyonu

Omurganın rehabilitasyonu çok yavaş ve zaman alıcı bir süreçtir ancak güzel ve fit olmanın yolları aranırken ems cihazları ile bunu sağlamak da oldukça kolay ve etkilidir. Bu nedenle ağrının azaldığı veya durduğu durumlarda tedavinin kesildiği uygulamalar ortaya çıkar.

Ancak bu noktadan sonra omurgayı rehabilite etmek için acil tıbbi tedaviye devam edilmelidir. Çünkü ağrı geçtikten sonra mevcut mekanik problemlerin düzeltilmesi ve ilerleyen yıllarda yeni atakların önüne geçilmesi gerekmektedir.

Çok sayıda hastanın yanlış zamanda yapılan tedavilere maruz kaldığı ve normal hayata döndükten sonra yeni bir nöbet geçirdiği bilinmektedir. Bugün en iyi ems cihazı ile omurga tedavileri ve fizik tedavi süreçleri başarılı bir şekilde yapılabilmektedir.

Söz konusu olan ems sistemi nedir sorusunu cevaplarken verilen yanıtlardan biri de fizik tedavinin başlıca etkenidir diyebiliriz. Elektronik kas stimülasyon sistemi sadece tedavi için değil, tedavi sonrası normal hayata dönmek için de fizyoterapi için çok iyi bir yöntemdir.

Tüm Vücut Sağlığı ve EMS

Herhangi bir kasın hareket ederken elektrikle uyarılması, içindeki tüm liflerin her yönden kasılmasına neden olur. Bu noktada ems spor ile zayıflayanlar aynı zamanda da sağlık bir vücuda ve doğal olarak sağlıklı düşünme gücüne sahip olmaktadırlar.

Bu anlamda oldukça etkili bir yöntem olan ems fizik tedavi konusunda da üstün bir fark oluşturmaktadır. Kollar ve bacaklar için başarılı sonuçlar sağlayan bu sisteme tüm vücuda uygulanarak yeni bir rol verilmiştir.

Bu kapsamda EMS ve TENS kavramlarını birbirine karıştırmamak lazım. Tüm vücudun EMS ile gövde kaslarının gelişimi ve tedavisi yapılır, omurgayı dik tutmaktan sorumlu olan iç inatçı kaslar güçlendirilir tüm bunların yanında da ems sistemi ile zayıflama oldukça olumlu sonuçlar göstermektedir.

Örneğin bel ağrısı ve sırt ağrısı olan bir hastanın omurgasına binen yükü azaltmak gerekir. Bu, vücudu tamamen çevreleyen kas gruplarıyla çalışmayı gerektirir. Bu kas grupları üzerinde çalışacak egzersizler kişinin ağrılarında artışa neden olabilir. Tüm vücuttaki kasların elektriksel uyarımı ile bu kaslar ağrısız çalıştırılabilir.

EMS Sisteminin Faydaları Nelerdir?

Keyifli spor etkinlikleri, uygun ems fiyatları ve ems eğimlerinin sağladığı pek çok fayda bulunmaktadır. Ems sistemi sistemleri spor salonları, sağlık ve güzellik merkezleri, fizyoterapi merkezleri, tıp ve rehabilitasyon merkezlerinde kullanılmakta ve ems sistemi ile sağlık ve kilo kaybı sağlanmaktadır.

Birçok alanda kullanılan ve görülen EMS sporunun faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Her türlü fizyoterapi için önceden yüklenmiş programlar olarak etkin bir şekilde kullanılır.
  • EMS sistemi kardiyo, EMS fitness ve ems cihazı ile spor rehabilitasyon, selülit gibi alanlarda ve problemlerde etkilidir.
  • Güvenlikli EMS kontrol sistemi ile daha yoğun aktivite yapılabilir.
  • Her bir antrenman seansında aynı anda 10 kişiye hizmet edebilen sistem kablosuz olarak 700 metreye kadar etkilidir.
  • Kablosuz bir sistem sunar.
  • Antibakteriyel, hafif ve dayanıklı biyolojik giysiler, elektrotlar hedeflenen kas bölgelerine kolayca taşınabilir.
  • Eğitim profillerine göre farklı modellerde kullanıma uygundur.

Özel parametreleri ile aynı anda 8 farklı kullanıcı tarafından kullanılabilen ve büyük faydalar sunan profesyonel EMS cihazları hızlı fit olmanın yolları arasında en etkili olanıdır.

EMS Cihazları Zararlı mıdır?

fizyoterapi emsEms sistemi insan sağlığına zarar verir mi konusunda sıklıkla sorular sorulmaktadır bunun için verilecek cevap kesinlikle hayır olacaktır. Çünkü bu güvenli bir sistem olarak kullanılan profesyonel ems cihazı fiyatları ile dikkat çekerken güvenli ve zararsız spor konusunda da oldukça etkilidir. Bu nedenle yaklaşık olarak dünya üzerinde 20 yıldır başarı ile kullanılmaktadır.

EMS eğitim programının saygın spor kurumları tarafından güvenli ve etkin bir şekilde kullanıldığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu anlamda ems sistemi ile zayıflayanlar bu özel sistemin zararsız olup büyük faydalar sağladığını her fırsatta dile getiriyorlar.

Zarar verdiği bilinmemekle birlikte, herhangi bir özel durumda ve belirli sağlık sorunları olan kişilerde kullanmadan önce bir doktor tavsiyesi almak gerekir. Normal şartlar altında yapılan 4 saatlik spor egzersizlerinde yakmanızı sağlayacak kalori miktarının yaklaşık 20 dakikada elde edildiği bu özel sistemi zaman kaybetmeden de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kablosuz ems cihazları büyük kolaylık da sağlamaktadır.

EMS Güvenli mi?

Günlük yaşamın yoğunluğu arasında kısa sürede fit olmanın yolları arayan insanlar için yapılacak en güzel tavsiye ems sistemi olacaktır. Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde 20 yılı aşkın süredir kullanılan EMS sistem tatbikatları, yeni nesil teknolojinin ürünü olarak günümüzde çok daha güvenli ve etkili hale getirilmiştir.

Ems, bugün tıptan, tıbbi rehabilitasyon programlarına ve oradan da spor ve güzellik salonlarına kadar her alana yerleşmiş bir uygulamadır. Güvenlik ve sağlık konusunda herhangi bir zafiyeti bulunmayan ems cihazları çok uzun yılladır daha fit olmak için kullanılıyor ve tüm dünyada varlığını sürdürüyor.

EMS spor sistemlerinin eşsiz etkisi sayesinde büyük faydalar ile herhangi bir zarar görmezsiniz. EMS sistemi de bu tip işletim sistemini desteklemekte ve kolaylık sağlamaktadır. Bu sistemde vücut, belirli hızlarda vücuda yayılan hafif elektriksel uyaranlarla harekete geçirilir.

EMS Cihazlarının Vücuda Etkileri Nelerdir?

Bugün pek çok yerde, spor salonlarında, güzellik salonlarında ve tıp alanlarında ve hatta rehabilitasyon merkezlerinde kullanılan ems cihazı insan vücuduna pek çok olumlu katkı sağlıyor. Birçok alanda kullanılan EMS sisteminin yanı sıra spor yaparken kimlerin hangi egzersizleri yapması gerektiği de merak ediliyor.

EMS sistemi ile kimlerin ne tür egzersizleri yapabileceği şu şekilde belirtilebilir;

  • Vücuttaki duruş güzelliği sağlanır ve estetik bozukluklar giderilir
  • Sırt, boyun ve bel bölgesinde ağrı hissedenler için ems cihazı oldukça etkilidir.
  • Doğum yaptıktan sonra iyileşmek ve iyileşmek isteyen annelere ideal imkanlar sunar.
  • Profesyonel sporcular için vazgeçilmez bir sistemdir.
  • Vücuduna şekil vermek isteyen gençler tarafından sıklıkla kullanılır.
  • Selülit sorunuyla baş edemeyen daha çok kadınlar tarafından tercih edilir.
  • Daha güçlü ve daha hafif kaslara sahip olmak isteyenler için bir mucizedir.
  • Eklemleri hassas olanlar ve metabolizmasını hızlandırmak isteyenler sıklıkla kullanır.

Tüm bu özel durumlarda, vücudu sıkılaştırmak ve yağ yakmak istediğiniz ortamlarda operasyon öncesi ve sonrası ems spor yapanlar büyük fayda görürler.

Ems ile Zayıflama Çok Zaman Alır mı?

Zaman herkes için çok önemlidir ve kimse zaman kaybetmek istemez. Spor yapmak ve egzersizler yapmak ve spor yaparak zayıflamak oldukça çok zamana gerek duyar. Ancak ems antrenmanı sizin olan zamanınızı size geri kazandıracaktır.

Çünkü ems cihazları normal spor etkinliklerinin 4 saatte yaktığı kalori miktarından daha fazlasını 20 dakikada yakılmasını sağlar. Etkili bir şekilde yapılacak olan emc sporu sayesinde ortalama 20 dakikalık bir süre içinde normal sporlara oranda çok daha fazla etki sağlanabilmekte ve bu 20 dakikalık emc sporu ile 4 saatlik bir egzersizin faydası sağlanır.

EMS Sisteminde Elektrik Akımları Tehlikeli midir?

Üstün özellikler ve teknolojik imkanlarla üretilen ems cihazı ünitesinin sağladığı elektrik enerjisi hiçbir şekilde zararlı değildir. Düşük frekanslı akım stimülasyonu ile EMS kullanarak eğitim veya terapide herhangi bir tehlike yoktur.

Bu bağlamda daha fit olmak için ve daha diri bir vücuda sahip olmak için bu özel sistem pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

EMS Sistemini Kimler Kullanabilir?

fizik tedavi emsEMS eğitimi, kendini daha iyi ve zinde hissetmek isteyen herkes için oldukça pratik bir yöntemdir. Bahsi geçen ems sporları ile ilgili olarak ems ile kaç kilo verilir kaç kalori yakılır ve gerçekten işe yarar mı şeklinde araştırma yapan herkes için ideal bir sistemdir.

Günümüzde rehabilitasyon merkezlerinden güzellik salonlarına, tıpta fitness merkezlerine kadar her alanda tercih edilmekte ve etkili bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

Daha estetik, daha zarif, daha ince ve fit olmak için daha sıkı görünmek isteyenlere özel özellikler ve seçenekler EMS cihazlarında en uygun fiyatlarla sunulmaktadır. Daha çok spor merkezlerinde kontrollü olarak spor eğitmenlerin gözetiminde kullanılan ems cihazlarının yağ yakma ve kilo verme konusundaki yeteneği defalarca kez kanıtlanmış bir durumdur.

EMS Eğitimi Herkes İçin Uygun mu?

EMS eğitiminin herkes için uygun olup olmadığı da merak ediliyor ve sıklıkla soruluyor. Aslında çok ciddi sağlık sorunları olmayanlar için ideal bir fit olma aracıdır. Özellikle günlük hayatta spor yapmayan ve spor yapmayanların EMS ünitesi ile spor yapıp yapamayacakları sorusu ortaya çıkmaktadır. Özellikle günlük yaşamda spor yapmayan veya yapamayan kişilerin daha hazırlıklı ve sağlıklı olmaları için faydalıdır.

Herkes için uygun olan EMS cihazı ile zayıf ve fit olmanın yolları araştırılırken doktor görüşüne göre bazı özel hastalıkları olanlar için daha uygun olacaktır. Bu özel yöntemler sayesinde vücudunuzu daha iyi tanıyacak, fiziksel aktivitenizden aldığınız hazzı yeniden kazanacak ve tüm kaslarınızın çalıştığını hissedeceksiniz.

EMS Sistemi Kas Ağrısına Neden Olur mu?

Spor yapmaya yeni başladıysanız ve uzun bir aradan sonra spor yapıyorsanız, belirli bir süre boyunca kas ağrıları hissetmek her zaman mümkündür. İlk kez fit olma yolları arasında ems cihazları ile spor yapanlar ve spora yeni başlayanlar elbette EMS ile spor yaptıkları ilk dönemde kas ağrısı hissederler.

Aşırı derecede yorgunluk hissedenlerin ve fiziksel anlamda sorun yaşayanların uzmanlardan ems cihazları hakkında uzmanlardan bilgi almalıdırlar. Egzersiz yapmadan önce sıvı tüketmek ve bol su içmek önemlidir ve EMS egzersizlerine çok fazla yemeden ve kendinizi tamamen aç bırakmadan katılmanız gerektiğini unutmayın. Tüm bunların yanında sağlıklı bir şekilde yağ yakma, ter atma ve kas yapma konusunda da oldukça iddialı ve etkili olan ems sistemleri bugün fizyoterapi alanında vazgeçilmez olarak kullanılmaktadır.