EMS Kullanım Alanları

Elektrikli Kas Uyarılması EMS açılımı olarak söylenir. Yöntem olarak düşük elektriksel akımlarla uygulanan bir alıştırmalardır. Bu antrenmanlar ile günlük yaşantımızda vücudumuzdaki kaslarımızı uyarmak için bazı tür akımlar gönderir. Bu hususları bilmek, anlatılacak olan EMS ile ilgili konular için yararlı olacaktır.ems kullanım alanları

Yoğun ve verimli bir antrenman gerçekleştirecek olan doğal etkiyi kullanır. EMS sistemi metabolizmayı en iyi biçimde kullanır.

Yeri ve niteliği belirli olan, elektriksel uyarı düzeni ve antrenmanı ile bazal metabolizma değişime uğramasına EMS spor sistemi yardımcı olur. Bunun gibi etki ettiği bazı konular vardır. Bunları şu şekilde açıklayabiliriz:

  • Sistemi uygulayan kişilerde kas kütlesinin artmasına yardımcı olur.
  • Kilo vermek EMS sporu ile daha hızlıdır.
  • Vücudun güçlenmesine destek EMS antrenmanı ile olur.
  • Karın kaslarının güçlenmesi EMS cihazı ile spor yaparak mümkün olması sağlanmaktadır.
  • Düz bir duruşa sahip olabilmek için yardımcı pozisyondadır.

Birçok konuda etkisi olduğunu söylemek mümkündür. İnsanların yaşamını sağlıklı bir biçimde sürdürmesine yardımcı olduğu gözler önüne serilmiştir.

EMS, geniş kapsamlı bir antrenmandır. Kişilerin günlük yaşantılarında, vücutta bulunan merkezi sinir sistemi kas hareketlerini kontrol etmek için devamlı elektriksel uyarı göndermektedir.

EMS, bu doğal düzeni, egzersizlerle birlikte harekete geçirilmesi çok zor olan en derin kas gruplarını harekete geçirmeye uğraşır. Ve başarılı olur. Ve bu dışarıdan kasa ek olarak uyarıları sağlayan özel EMS antrenman elbisesi sayesinde başarılı olmaktadır. Bu kıyafetlerdeki özellikler şunlardır:

Her tedavi için önceden kurulmuş ücretsiz programlar vardır. Örneğin; kardiyo, rehabilitasyon, selülit rahatsızlığı, EMS fitness ve bunun gibi benzeri programlar vardır.

Parametre Kontrol Sistemi vardır. Bu daha hoş duyumlar ile birlikte daha da çok yüksek yoğunlukları kullanabilmenizi sağlamaktadır.

Bütün toplam hareket özgürlüğü 700 metreye kadar olan mesafede, en az 10 eğitim seansı için yapılmış olan kablosuz EMS sistemi vardır.

Antibakteriyeldir. Dirençli ve hafif yapıda olan Biosuit elbisesi, elektrotlarla hedef kas alanlarına rahat bir şekilde taşınmaktadır.

Egzersiz seçenekleriniz ne ise eğer ona göre farklı modeller vardır. Bu modeller; tıbbi, spor veya estetik seçenekleri olarak sunulabilir.

Her bir kişinin kendi özel parametreleri vardır. Bununla birlikte 8 kullanıcı ile aynı zamanda antrenman yapabilme şansına sahiptir.

Yukarıda sayıldığı gibi birçok alanda seçenekler sunmaktadır. Peki, EMS cihazı kimler kullanabilir merak edilen sorular arasındadır. Bu sorulara karşın şu şekilde yanıtlar vardır. EMS sistemini 16 yaşından büyük herkes istediği gibi kullanabilmektedir. Fakat EMS sistemini kalp pili takan kişiler yapamazlar. Bununla birlikte epilepsi hastası olan kişiler ve buna ek olarak kanser hastası olan kişiler, tedavi gördükleri için yapamazlar. Söylediğimiz hastalıklara ek olarak hamile kadınlar kesinlikle bu EMS sistemi ile spor yapamazlar.

EMS teknolojisinin size kazandırdıkları avantajlar vardır. Hız en baştaki avantajdır. Spor yaparken hem hızınızı arttırır hem de performansınızı güçlendirmektedir kilo konusunda şikâyetleri olan kişilerin tercihi EMS olmaktadır. EMS sistemi ile zayıflama mümkündür. Aynı zamanda vücut şekillendirmesi yapmanıza olanak sağlar. Kas gelişimi yapmak isteyen kişiler inanamayacakları gelişmeleri vücutlarında göreceklerdir.

EMS sistemi ile zayıflamaGünlük yaşantıda dayanıklılık sağlamak için tercih edeceğiniz yollardan birisidir. Belinizi, sırtınızı güçlendirebilirsiniz. Duruşunuz güzel bir görünüme sahip olur. Ve en önemlisi vücudunun güzel görünüme sahip olması için sabırsızlanan kişiler için EMS en iyi ilaç olduğunu söyleyebiliriz.

EMS, belirli aralıklar ile küçük, büyük, orta elektrik akımları vücuttaki kaslara iletilmektedir. Belirli hareketlerle spor yapan bir kişi çok hareket yaptığını ve uğraştığını düşünür. Fiziksel olarak yapılan antrenmanlarda ne kadar uğraşılsa da bazı kaslar harekete geçirilemez. Bu harekete geçirilemeyen kaslara elektrik akımı verilerek başarılı olabilir. EMS ile kaç kilo verilir sorusuna cevap olarak kısa zamanda daha çok verim alınarak daha çok kilo verildiğini söyleyebiliriz.

Bu verilere ise EMS sistemi ile zayıflama yöntemini uygulayanlar sayesinde ulaşabilmekteyiz.

Başarıya ulaşmış olan EMS sistemi ile zayıflayanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Verilen elektrik sinyallerinin insan vücuduna hiçbir zararı bulunmamaktadır. Tam aksine vücutta bulunan kas gruplarının tam gücünü ortaya çıkarmayı sağlar. Elektrik akımları kas grubundaki her kas lifini eşit olarak etkilemektedir. Bu sayede daha düzgün bir kas gelişimi meydana gelmektedir. Bazen düzgün yapıda olmayan kaslar ağrı yapmaktadır. Ağrının giderilmesi için düzgün yapıda olmayan kasların olduğu yere akım verilir. Bu sayede ise düzgün yapıya sahip olarak ağrı şikayeti giderilmiş olur. Yararının görüldüğü bir kullanım süresi belirlenmemiştir. Uzun ve devamlı kullanımla birlikte istenilen sonuca varılacaktır. Antrenman yardımcısıdır.

EMS işlemi nasıl yapıldığını kısaca açıklayabiliriz. Öncelikle işleme başlarken bir yelek giydirilmektedir. Yeleğin üzerinde elektrotlar bulunmaktadır. Bu elektrotlar sayesinde kasların elektriksel uyarımı yapılmaktadır. Bir yandan da uzman yardımıyla istenilen tedavi hareketleri yapılmaktadır. Fizik tedavileri öncesinde kişilerde anatomik ve mekanik olarak analiz yapılmaktadır. Düzenli çalışmalarla birlikte vücutta gelişmeler meydana gelecektir.

 

Rehabilatif: Sakatların Düzeltilmesi Alanında

EMS sistemi nedirGünümüzde travmatik olaylardan kaynaklanan bazı fiziksel kısıtlamalara maruz kalınır. Bu kişilerin kas iskelet sisteminde omurgayı ilgilendiren sorunların tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. Hedeflenen nokta ise en öncelikle ağrı ve fonksiyon kaybının giderilmesidir.

Tedavi mümkün olmadığı düşüncelerine kapılması yanlıştır. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeni yeni tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hastalıkları iyileştirme yöntemleri de çeşitlenmektedir. Çeşitler içerisinden kişiye en uygunu seçmek gerekir. Teknoloji hayatımızı kolaylaştırdığı gibi aynı zamanda sağlıklı hissetmemize yardımcı olan etkenleri vardır.

Kişinin fizik tedavisi ve iyileştirme yöntemleri sayesinde ağrılarınızın kontrol altına alması amaçlanır. EMS sistemi nedir bu anda ne işe yarar diye sorulursa eğer, ağrının kontrol altına alındıktan sonra, günlük yaşamında kısıtlılık yaşamaması için yardımcı olmaktır. Yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflemektedir.

Ancak çoğu zaman bu aşamaya gelebilmek zor bir süreçtir. Kişiler tam anlamıyla eski yaşamına dönüş sağlasa da bu noktada incinme yaşayabilmektedirler. İncindiği zamanlarda EMS cihazı ile egzersiz yapmak en iyi seçimdir.

 

Preatif: Sağlıklı Kalabilme Alanında

Elektriksel kas uyarımı yapmak, vücudun doğal olan kas kasılmalarını en elverişli biçimde olan elektriksel uyarılar sayesinde taklit eder. Ve yeniden üretir. Sağlıklı olabilmek için, EMS sistemi ile spor yapmak gerekir. Düzenli ve verimli bir biçimde yapmak gerekir. Kilo konusunda kendisini sağlıklı hissetmeyen kişiler bu yöntem ile istedikleri kiloya erişim sağlayabilirler. Bu ise EMS sistemi ile zayıflama sayesinde olur.

Bilgilere ulaşım EMS spor ile zayiflayanlar ile olur. Vücutta aynı merkezi sinir sistemi hareket eder. Eklemlere ve tendonlara ayrıyeten fazla yük bindirmez. Vücudu fazla zorlamaz. Derin, yoğun ve tam kas kasılmalarına sebep olmaktadır.

Sağlıklı kalabilmek için düzenli spor yapmak gerekir. EMS spor yapanlar yaşamlarını zorluk çekmeden, daha rahat bir şekilde sürdürürler. Spor daha avantajlı, daha kolay hale gelmektedir.

Sırt ağrıları, duruş bozuklukları, bel ve boyun fıtığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. EMS ne işe yarar sorularının bir cevabı da bunlardır.

 

Reaktif: Güzellik ve Sağlık Alanında

Spor yaptığınızda EMS cihazı sayesinde kilo verilebilir. Fakat düzenli spor yaparken düzenli beslenme yapılmıyorsa kilo vermeniz mümkün olmayabilir. Spor yaparken aynı zamanda ne beslendiğinize de dikkat etmek gerekir. Ve program oluşturmalıdır. İstediğiniz görüntüye ulaşmak için en yardımcı yol budur.

Kilo sorunu yaşamayan kişilerin ise hedefleri kas yapmaktır. Güzel görünüme kavuşmak herkesin ortak arzusudur. Her kişinin hayali farklıdır. Bu hayale ulaşabilmek için en temel kurallar uğraş vermektir. Bu uğraşların süresini kısaltmak ise en iyi EMS cihazı sayesinde olmaktadır.

 

Profesyonel Sporcuların Performans Artışı

EMS cihazı ile sporKullanımı birçok farklı branşta olan EMS cihazı sporcular tarafından tercih edilir. Elektrik akımlarıyla birlikte kasları uyarmaya dayanan bu yöntem aslında vücudumuzun çalışma şeklini birebir olarak kopyalıyor. Kaslarımız, beynimizin gönderdiği uyarılarla sağlanmaktadır.

Ve EMS cihazı ile spor, kaslara gönderilen akım sayesinde istemsiz şekilde daha çok kasılmanın gerçekleşmesini sağlar ve sporcular kısa sürede daha iyi şekilde antrenman yaparlar.

Dünyadaki pek çok atlete de EMS cihazı ile spor kolaylık sağlamaktadır. Atletlerin dayanıklı olmasını ve hız performanslarında artışlar yakalamasını sağlar. Ayrıca, yaklaşık 25 dakika kadar yapılan bu antrenmanlar ile fit vücutlu görünüme sahip olabilir, kas güçsüzlüğü yüzünden oluşan ağrılardan kolayca kurtulabilirsiniz.

 

Futbolcuların EMS Kullanımı

EMS yaygınlaşmaya başladıkça futbolcuların da gözdesi haline gelmiştir. Günümüzde de neredeyse tüm futbol takımlarımda EMS kullanımı tercih edilir olmuştur. Profesyonel futbolcuların yanı sıra amatör futbolcularda da EMS kullanımı öne çıkmaktadır. EMS teknolojisi ile birlikte spor salonlarında yapılan antrenmanlar yaygınlaşmıştır. EMS teknolojisi, yeni nesil antrenman deneyimini gözler önüne serer.

EMS antrenmanları herkes için yirmi beşer dakikalık olarak planlanır. Bireyin antrenman geçmişi, atletik performansı gibi unsurlar göz önüne alınarak uzman eğitmenlerle birlikte oluşturulur. EMS antrenmanlarını, hiç hareket etmeden yapılabilmenin mümkün olduğu gibi, herhangi bir tenis sporcusunun elinde raketiyle ve tenis oynarken bile yapabilmesi mümkündür.

EMS cihazının geçmişi 1791 yılında, ünlü mucit olan Luigi Galvani’nin yapmış olduğu bir deneye dayanmaktadır. Galvani yapmış olduğu deneyinde kurbağanın bacaklarını bazı metal aletlere değdirdikten sonra ani bir refleks ile hızlıca harekete geçmesinin kurbağadaki iç elektrik sonucunda ortaya çıktığı kanısına varmıştır. 

1700’lü yıllardan günümüze gelindiğinde ise EMS’in ilgi çekici kullanımlarına tanıklık ediyoruz. Bunlardan birisi de bu Rus uzay araştırmalarıdır. Uzayda yerçekiminin olmaması ve herhangi bir ağırlık olmaması nedeniyle astronotlar kas dokularında zedelenme sorunuyla karşı karşıya gelmekteydiler. EMS teknolojisi sayesinde astronotlar bu sorunları aşarak rahatlamışlardır.

Fizyoterapide EMS

Fizyoterapi tedavisi gören hastaların, eski güçlerini kazanıp kas kaybının giderilmesini sağlamak oldukça önemlidir. EMS antrenmanları fizyoterapi tedavisi sürecinde oldukça destekleyici uygulamaların yapılmasına yardımcı olur. 

Büyük ya da küçük demeden bütün fizyoterapi merkezlerinde hastaların tedaviden veya fizyoterapi merkezinden memnun kalmaları için kesinlikle EMS cihazını merkezlerinde bulundurmaları ve fizik tedavi ems süreçlerinde destekleyici ekipman olarak kullanmaları lazımdır. EMS cihazları ile yapılan antrenmanlar, hastalara destek olur. 

ems fizyoterapiKas kaybından dolayı meydana gelen sakatlıkları engellemek için EMS cihazını kullanmak yararlı olur. Kas kuvvetindeki dengesizlikleri engellemek ve bu yüzden oluşabilecek sakatlanmaları ve postür bozukluklarını engellemek EMS teknolojisi sayesinde mümkündür. EMS cihazları kaslarımızı daha fazla uyardığı için onları destekler ve güçlü olmasını sağlar. Kaslarımıza gönderdiği elektriksel kuvvet ile daha iyi kasılmalar elde edip kaslarımızın güzel çalışmasını sağlayabiliriz. EMS cihazı, toplu kullanıma uygun biçimde tasarlanmıştır. Ve her hastanın farklı farklı bölgelerine farklı sinyal büyüklükleriyle kişiye özel antrenman yaptırma deneyimi elde edebilirsiniz.

Herhangi bir kasın hareket halindeyken elektriksel kas uyarımı alması ve içinde yer alan tüm liflerin her şekilde kasılmasını sağlar. Kol ve bacaklar için oldukça etkili olan ve bu alanda başarı sağlayan sistem, tüm vücuda uygulanmaya başlanarak yeni bir rol üstlenmiştir. 

Tüm vücut EMS sistemi ile birlikte, hem gövde kaslarının tedavisi hem de omurgamızın dik durmasını sağlayan kasların güçlenmesi sağlanır. Örnek verecek olursak, bel ve sırtında ağrı şikayeti olan bir hastanın omurgasına yüklenen zorluğun azaltılması lazımdır. 

Dolayısıyla, bunun için de gövdeyi komple saran kas gruplarının çalışması gerekir. Bu kas gruplarını çalıştıran egzersizler de kişide ağrı meydana getirebilir. Tüm vücut elektriksel kas uyarımı kullanımı sayesinde de bahsettiğimiz kaslar ağrısız bir biçimde çalıştırılabilir.

Omurgalarımız içinde özel rehabilitasyon almamız gerekebilir. Fakat omurga rehabilitasyonu alırken oldukça sabırlı bir şekilde davranmamız gerekir. Çünkü omurga rehabilitasyonu, oldukça yavaş bir şekilde ve uzun soluklu olarak gerçekleştirilen bir tedavi sürecidir. Bu yüzden de ağrının azalmaya başladığı ya da tamamen kesildiği durumlarda tedavinin sonlandırıldığı uygulamalar görülür. 

Ancak tedaviyi sonlandırmaya yönelik uygulamalardan sonra EMS sistemine devam etmek hasta için daha iyi olacaktır. Çünkü bu mekanik anlamda var olan sorunlar, ağrılar geçse bile düzeltilmeli ve daha sonraki senelerde gelmesi muhtemel olan yeni atakların önüne geçilmelidir. Pek çok sayıda hasta, tedavisi bittikten sonra önemsemeyi EMS sistemine devam etmemektedir. Bu konuda hastanın yeni ataklar yaşayabilmesi mümkündür. Elektronik kas uyarı sistemi yani EMS ve sadece tedavi amaçlı değil aynı zamanda tedavisi bitmiş, normal yaşantısına geri dönmüş kişiler için de kullanılan oldukça iyi bir fizik tedavi olanağı sağlayan yöntemdir.

EMS sisteminin olumsuz, zararlı yönlerinin olup olmadığı konusunda pek çok insanın kafasında soru işaretleri bulunuyor olabilir. Fakat yapılan araştırmalara göre fiziksel bakımdan spor yapabilecek, fitness yapabilecek kişilere herhangi bir zararının bulunmadığı bunu aksine pek çok faydasının olduğu görülmüştür. Antrenman sırasında verilen düşük dozdaki elektrik akımının zararı bulunmaz ve kaslarımızı harekete geçirerek güçlenmenizi sağlar. Antrenmanlarımızı yaparken de uzman gözetmenlerce ve bazı sağlıksal kuralların bulunduğu şartları yerine getirmiş olmanız gerekir.

Kendini aşırı derecede yorgun hisseden, soğuk algınlığına yakalanmış ve fiziksel olarak kısıtlaması bulunan kişiler durumlarını uzman kişilere bildirmelidir. Ayrıca antrenmanlardan önce sıvı takviyesi almak çok önemlidir. Tamamen aç bir şekilde antrenmanlara katılmamanız ve antremana başlayıp bitirdikten çok kısa bir süre sonra bol su tüketmelisiniz. Eğer su tüketirseniz vücudunuzun onarımı ve kaslarınızın hızla artması da mümkün olacaktır. Profesyonel EMS cihazı fiyatları 10-18 bin arasında değişkenlik gösterir.