EMS Ne İşe Yarar?

Günümüzde kullanımı ve ilgisi önemli ölçüde artmasına rağmen hala pek çok kişi tarafından merak edilen ve elektronik kas geliştirme aletleri işe yarar mı sorularıyla gündemde olan ems sistemi muhteşem bir spor imkânı veriyor. Dünya ülkeleri arasında uzun süredir güvenle kullanılan Elektronik Kas Geliştirme Aletleri gerçekten işe yarar mı? Sorularına verilecek pek çok yanıt bulunmaktadır.

EMS Sistemi Nedir?

Günlük hayatında spor yapmak için yeterli zamanı olmayanlar ve çok fazla emek harcamak istemeyenler için oldukça kullanışlı bir sistem olan ems gerçekten işe yarar mı sorularına bugün güzellik merkezleri, seçkin spor salonları ve hatta tıp dünyası etkili cevap veriyor. Son derece ideal bir spor imkanı verirken gereğinden çok yorulmadan ve çok zaman harcamadan fit olmanın avantajlarını yaşatıyor.

Geride kalan onlarca yıl içerisinde çok daha popüler olarak kullanılan ems cihazının önemi her geçen gün artarken, insan vücuduna belirli ölçülerde ve özel bir teknikle elektrik akımı yayarak zayıflamayı sağlıyor. Elektronik kas geliştirme cihazı olarak da tanınan EMS sistemi, hareketsizliği ve buna bağlı rahatsızlıkları ve fazla kiloları ortadan kaldırmanın en etkili ve en kolay yolu olarak biliniyor. Sayısız faydası ile bugün seçkin spor salonlarında kullanımı hızla artan bu özel sistem çok daha kısa bir süre içinde geleneksel sporlara göre daha fazla kilo vermeyi sağlar ve fit bir görünüm sunar.

Ems Ne İşe Yarıyor?

Birçok kişi tarafından merak edilen ve neden ems sorularıyla gündemde olan sistem aslında, insanların kendilerini daha iyi, daha rahat ve zayıf hissetmelerine, sağlıklı kalmalarına ve istedikleri kadar kalori yakmalarına olanak tanıyor. Fit görünmek ve kalori yakmak için artık çok zaman ve emeğe ihtiyacınız olmayacak. Spora daha az zaman ayırmak ve daha estetik, modern, ince ve enerjik görünmek isteyenler için oldukça etkili olan bu alanda geliştirilen elektronik vücut geliştirme sistemleri ve cihazları, ön plana çıktıkları şimdiden en gerekli spor üniteleridir.

Modern hayat insanları yoğun şekilde meşgul ederken spor yapmaya da neredeyse fırsat vermiyor. Böyle durumlarda olan herkes için oldukça ideal bir sistem olan ems yaklaşık 20 dakikalık seanslarla muhteşem sonuçlar alınmasını sağlar. Bu anlamda çok kısa sürede çok miktarda kalori yaktıran ve oldukça sağlıklı ve zararsız olan sistemin faydaları saymakla bitirilemiyor.

Kişisel antrenörler ve spor çalışmalarından, güzellik salonlarına kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan en iyi ems cihazı seçenekleri günümüzde rehabilitasyon ve tıp alanlarında da etkili olarak kullanılıyor.

ems ne işe yararSosyalleşme, spor yapma ve sağlıklı yaşama adına etkisi tartışılmaz olan ems ile spor sistemlerinin faydaları şöyle sıralanabilir;

  • Her türlü uygun fiziksel ve zihinsel tedaviler için önceden yüklenmiş programların belirli bir süre kullanılması etkili sonuçlar sağlar.
  • EMS sistemi, kardiyo, EMS fitness, rehabilitasyon, selülit, obezite ve hazımsızlık gibi problemlerle ilgili alanlarda dikkatle kullanılır.
  • Egzersiz yapmaya vakti olmayan ve egzersiz yapmaya devam eden ve çok kısa sürede kalori yakan kişiler için ems büyük fayda sağlar.
  • Özel kablosuz tasarımı ile tam ve serbest hareket sağlar, aynı anda 10 kişinin sporcu ve formda olmasını sağlar.
  • Bulunduğu bölgede yaklaşık olarak 700 metre çapa kadar süren EMS eğitimi 20 dakika sürmektedir.
  • Hafif, dayanıklı, antibakteriyel ve hijyenik biyolojik giysilerle uygulanır ve elektrotlar hedeflenen kas bölgelerine kolaylıkla hareket ettirilebilir.

Ems Cihazını Kimler Kullanabilir?

18 yaşını aşmış olan her yaştan insan için son derece ideal şekilde kullanım rahatlığı sağlayan elektronik kas geliştirme aleti kendisinden faydalanmak isteyen ve zaman ayıran herkes için kullanmaya müsaittir. Sağlıklı kalarak zayıflamak, istenildiği kadar kalori yakmak ve ideal kilosuna ulaşmak için haftada birkaç kez 20 dakika harcayabilen herkes için kullanım imkânı sunuyor.

Özel tasarlanan parametreleri, özel kıyafetleri ve özel alanlarında en fazla 10 kişiye kadar birlikte spor imkanı sağlayan ems sosyalleşmenin de en güzel imkânlarından biri oluyor. Kullanım alanlarında görev yapan uzman personelin gözetimi, bilgisi ve denetimi ile son derece güvenli bir ortam da sunar. Ancak ems cihazı kullanmak isteyenlerin çok ciddi sağlık sorunları, tansiyon ve kalp rahatsızlıkları varsa kullanmadan önce doktorlarına başvuru yaparak bilgi edinmeleri her zaman öneriliyor.

Ems Cihazının Faydaları

Güvenli ve ideal sporun yeni ve modern adı olan elektronik kas geliştirme sistemi bir çok fayda sağlıyor. Yan etkilerden uzak olan ve son derece güvenli bir ortam olan ems sistemleri ile hangi faydaların sağlanacağı da merak edilen konular arasındadır.

Birçok alanda sıklıkla etkin ve verimli kullanım sağlayan ve kişinin istediği kadar kalori yakmasına olanak tanıyan ve ems sistemi nedir sorusunun cevabı olarak faydaları şöyle sıralanabilir;

  • Ems kişiye dik ve enerjik bir duruş kazandırır, vücuttaki estetik sorunları ortadan kaldırır.
  • İş yaşamının en büyük sıkıntılarından olan bel, boyun ve diğer eklem ağrılarını tamamen ortadan kaldırır.
  • Doğum sonrası kadınların sorunları bilinmektedir ve sistem sayesinde her kadın en kısa sürede eski haline dönebilmektedir.
  • Vücudun daha güçlü, estetik, uyumlu ve ışıltılı gelişimi için olumlu ve etkilidir.
  • İnce eklemleri olan ve metabolizmasını hızlandırmak isteyenler için ideal olarak kullanılır.

Bu gibi durumlarda ve genel olarak spor amaçlı kullanılan ve sıklıkla tercih edilen ems spor sağlıklı ve etkili bir zayıflama için özel kıyafet seçenekleri de sunuyor.

EMS’in Zararları Var Mı?

Başta Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere tüm gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır güvenle kullanılan ve son yıllarda Türkiye'de keşfedilen sistem, medikal rehabilitasyon programlarında ve profesyonel yarışma sporlarında başarıyla kullanılmaktadır. Uzun yıllardır kesinlikle güvenli bir egzersiz yöntemi olarak kullanılan ve günümüzde en iyi ems cihazı sistemlerini de piyasaya süren zararsız bir spor yöntemidir. EMS sistemi tüm vücudu tanır ve hangi kasların, nasıl ve ne kadar çalıştığına karar verir. Sistem içerisinde insanlara zarar vermeyen ancak kasları harekete geçiren elektriksel sinyaller güç ve rahatlık sağlar.

Tüm avantajları ve kullanım özellikleri dikkat çeken ems cihazı fiyatları ile de sınırsız imkanlar sunuyor. Uygun fiyat, uygun ödeme seçenekleri ve güvenli alışveriş seçenekleriyle kullanıcıların hizmetine sunulan EMS sistemi, artık tıp, güzellik ve spor alanlarında da kullanılıyor. Ayrıca yürüme ve konuşma güçlüğü çeken, sosyalleşmede olumsuzluk yaşayan kişiler için rehabilitasyon merkezleri tercih edilmektedir.

Elektronik Kas Geliştirme Cihazları Neden Kullanılır?

electrical muscle stimulationEMS cihazları, insan vücuduna dengeli ve orantılı olarak yayılan ışık seviyesindeki elektrik sinyallerinin gerekli hareketliliğini sağlar. Bu anlamda, bir EMS cihazının ne yapıyor ve ems gerçekten işe yarıyor mu şeklindeki sorular her zaman sorulmaktadır. Buna verilecek cevaplardan belki de en önemlisi zaman konusudur. Zamanı etkin ve verimli kullanmak her şeyden önce zamanı olmayanlara da spor yapma imkanı vermek oldukça iyi bir fırsattır. Kullanıcı sayısı günümüzde hızla artan EMS sistemlerinin kullanım alanları olarak, özel spor dünyasından güzellik ve estetik dünyasına, tıptan kişisel gelişime kadar sayısız alanda güvenle kullanılabilmektedir.

EMS sistemi, yoğun bir yaşam ortamında kilo vermek, kısa sürede etkili spor yapmak ve vücudunu diri tutmak için ideal bir tercihtir. Normal olarak geleneksel anlamda spor yapmak isteyenler için spor kıyafet giymek saatlerce koşmak, egzersiz yapmak ve terlemek doğal bir spordur ancak çok zaman alır ve çok yorucudur. Bu anlamda ems cihazının önemi zaman konusunda sorun yaşayanlar için daha da artmaktadır. Çünkü EMS cihazları ile 4 saat ve üzeri sürede yakılan kalorileri 20 dakikada yok etme özelliğine sahiptir.

Spora Zamanınız Yoksa Ems

Vaktiniz yoksa, spor salonuna gidemiyorsanız, hafta sonları egzersiz yapamıyorsanız, kendinizi yorgun ve halsiz hissediyorsanız, hantal bir vücudun, hareketsiz bir hayatın sahibisiniz demektir. Kilo almak ve bir türlü verememek bugün milyonlarca kişinin en büyük sorunları arasındadır. Modern hayatta insanların kendileri için yaptıkları en büyük iyiliklerden biri olarak kabul edilen ve büyük başarılara imza atan sistem, neden ems sorusunun en güzel cevabıdır. 20 dakikalık sohbet boyunca yapacağınız egzersizler sayesinde sürekli olarak daha fazla kalori yakacak, daha sağlıklı bir görünüme kavuşacak ve şıklığınıza engel olan yağ ve göbekten kurtulacaksınız.

EMS ile Spor Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sınırsız bir şekilde egzersiz yapma imknaı sağlayan ve kişinin istediği kadar kilo vermesine ve kalori yakmasına imkan veren ems cihazlarının nasıl kullanılacağı ve sistemin detayları da merak ediliyor. Söz konusu sistemin başarılı ve verimli olması için nasıl kullanılacağını bilmek ve kullanım kurallarına uymak önemlidir.

Söz konusu ems antrenman araçlarının avantajlarını görmek ve olumlu bir sonuç almak için şunlara dikkat etmek gerekir;

  • Yüksek teknoloji ürünü bir ürün olan EMS, uzman manuel denetiminde kullanılmalı ve talimatlara uyulmalıdır.
  • Spor salonlarında espor ile kilo verenler, sisteme özel tasarlanmış özel kıyafetler giymelidir.
  • Elektriğin varlığından dolayı, giriş yaparken nelere dikkat etmeniz ve neleri açmamanız gerektiğine dikkat etmelisiniz.
  • Yetişkinler için idealdir, ems tercih edilmez ve 18 yaşından küçükler tarafından kullanılır.
  • Ciddi şekilde kalp rahatsızlığı bulunan ve tansiyon hastaları tarafından kullanılması tıbbi açıdan değerlendirilmelidir.
  • Sağlık sorunları olan kişilerin mutlaka bir doktora görünmeleri ve gerekli izinleri almaları gerekmektedir.
  • EMS sistemi ile kısa sürede kilo vermek ve ems sistemi ile zayıflama için EMS sistemine çok dolu veya aç karnına girmemelisiniz.

Kurallara ve yönergelere uyduğunuzda ve özel kıyafetler giydiğinizde ve ems sistemi kiti ile egzersiz yaptığınızda herhangi bir yan etki veya yan etki hissetmezsiniz.

Ems Sporun Özellikleri

Gelişen teknolojinin ürünü olan ve artık çok daha uygun ems cihazı fiyatları ile sunulan sistem bir çok özelliklere sahip. Sonuçları açısından oldukça etkili olan ve hızlı adaptasyon biçimleri arasında sıklıkla tercih edilen EMS aracı, modern hayatın ve gelişen teknolojinin bir ürünü olarak biliniyor. Bu anlamda, bu sistem tarafından zayıflayan ve cihaza ve sürece daha tutarlı bir bakış açısına sahip olanların görüş ve düşünceleri de önemlidir. EMS ile kilo verenlerin en büyük memnuniyeti kilo vermenin kısa sürede gerçekleşmesi ve bunun için herhangi bir oruç veya yorucu egzersiz yapılmamasıdır.

Yorgunluğun ve halsizliğin sonunu getirecek olan ems sistemleri son derece faydalı ve olumlu sonuçlar verir. Ancak, ems spor ile zayiflayanlar imkansızlığın imkanlı hale geldiğinin kanıtını yorumlarıyla ispatlıyor. Yağ yakmaya ve kilo kaybına önemli ölçüde katkı sağlayan EMS sporcuları için en önemli konu, sistemin bir profesyonel tarafından, onların gözetimi ve kontrolü altında yapılması gerektiğidir.

Bu gibi durumlarda olumsuz durumlara ems spor yapanlar herhangi bir sorun yaşarlarsa anında müdahale edilerek gerekirse elektrik kesilerek olumsuz durumlar ortadan kaldırılır. Sistemde egzersiz yaparak kilo verenlerin tek şikayeti çok önemli olmasa da spora ilk başladığınızda bir süre kas ağrısı hissetmeleridir. Ancak bu kas ağrısı hem klasik hem de geleneksel sporlarda sık görülür ve normal bir süreçtir.

EMS Cihazı Zayıflatır Mı?

Kullanan veya kullanmayı düşünen herkesi endişelendiren sorulardan biri de ems cihazı ne işe yarar ve ems cihazları zayıflatırems mı soruları oluyor. Aslında bu sorunun cevabı kişinin vücut kompozisyonuna, spor duyarlılığına, spor dayanıklılığına ve kararlılığına göre değişir.

Ancak burada bilinmesi gereken en önemli şey profesyonel bir ems aleti ile spora başladığınız ilk günden itibaren önemli farklılıklar olduğudur. Klasik spor anlayışlarına ve koşma ve yürüme sporlarına göre daha etkili olan ve yaklaşık 20 dakikada tüm vücudu harekete geçiren ems ile kalori yakmak da oldukça kolaydır.

Asıl adı ems zayıflama cihazı olan sistem kısa sürede kilo vermede etkilidir. EMS cihazı ile sporun en önemli ve eşsiz farkı, sistemin tüm kasları saniyede 100 defaya kadar kasıp gevşetmesidir. Saniyede 100 kez kasılan kaslar yaklaşık 20 dakika bu değeri sağlar ve kısa sürede kilo vermeye ve kalori yakmaya başlar.

Kablosuz bir sistem olan en iyi ems cihazı güzel ve uyumlu yöntemler arasında en çok tercih edilen ve en çok kullanılan teknolojik ve güvenli sistemdir. Kablosuz olması da kullanım açısından büyük avantajlar sunar, bu nedenle dünyada en çok kullanılan spor sistemi olarak bilinir ve kabul edilir. Birçok kişinin aynı anda kablosuz olarak kullanabildiği sistem, iletişim ve yeni bir ortama sahip olmak açısından da oldukça kullanışlıdır.

Ems ile Kalori Yakılır Mı?

Söz konusu ems cihazi kilo vermek, hantal görünümden kurtulmak, daha modern ve estetik olmak isteyen herkesin ilk tek adresi olma yolunda ilerliyor. Modern yaşamın bir parçası haline gelen ve sıklıkla ideal spor sistemleri olarak kullanılan sistem, kilo vermenin ve ideal şekilde istenildiği kadar kalori yakmanın en kolay, en pratik ve en hızlı yolu olarak biliniyor.

Bugün piyasada ve spor salonlarında bulunan en iyi ems fitness cihazı ve spor sistemleri ile düzenli ve istikrarlı bir şekilde kilo vermek ve vücudunuzu ideal kilonuzda tutmak oldukça mümkün. Kısa sürede yapılabilecek ems sporları ile yaklaşık 20-25 dakikada bin kalorinin yakılması ilk kez başlayanlar için şaşırtıcı gelse de bu mümkün değildir. Yani 25 dakikada bin kalori yakmak, kilo vermek ve kısa sürede sağlıklı olmak herkesin sevdiği bir şey.

Ems Sistemi Ağrı Yapar mı?

Günümüzde yoğun olarak kullanılan profesyonel ems cihazı ile spor yaparken daha doğrusu spora ilk başlandığında bir miktar ağrı hissedilmesi oldukça normaldir. Geleneksel sporlara, futbola ya da bir başka spor dalına da yeni başlanıldığında bir takım kas ağrılarının yaşanması oldukça normaldir. Geçici olarak yaşanması muhtemel olan kas ağrıları birkaç seans sonra tamamen yok olacaktır.

Ems Cihazları ile Fit Görünün

Günlük ve modern yaşamda herkes fit görünmek ve ideal kilosuna ulaşmak isteyenler için ems sistemi ile spor yapmaları tavsiye ediliyor. Kilo kontrolü ve kalori kontrolüne imkan sağlayan sistem fit bir görünüm sağlıyor.

Kısa sürede kilo vermek, sağlıklı görünmek ve sağlıklı bir vücutla gençleşmek için zaman kaybetmeden ems spor sistemi ile kendinizi sporcular arasında konumlandırmanız gerekir. Mükemmel vücut ölçüleri, ideal kilo ile daha iyi giyinecek, daha çekici olacak ve en önemlisi daha sağlıklı bir insan olacaksınız. Bugün spor dünyasında sayısız ünlünün kullandığı sistem, hiçbir yan etkisi olmayan, zararsız ve oldukça etkili bir sistemdir.

EMS Cihazı Nasıl Kullanılır?

EMS kondisyonlama sistemi ile kurum tarafından atanan bir uzman gözetiminde kullanılabilen bu cihazlardan en iyi şekilde yararlanmak mümkünken, EMS kondisyon sistemi ile kilo verenler günlerce, aylarca fit görünmek için mücadele ediyor.

Son teknolojik imkanlarla üretilen ürünlerden olan ems cihazı ile spor yaparken, sporcuların özel tasarlanan kıyafetleri giymeleri gerekiyor. Sistem, vücuda gönderilen uyarıcılar sayesinde kasların verimli çalışmasını sağlarken, kas ve iskelet hareketlerini kontrol ederek insan vücudunun işleyişini sağlar. EMS sistemi ile zayıflama, geleneksel spor ağları ile uzun süre yapılabilecek ancak çok zaman alan bir iş yerine daha az zaman ve emek gerektirir. Özel olarak tasarlanmış giysiler giyildikten sonra gerçekleştirilen bu özel egzersiz, normalde 4 saatte yakılması gereken kalorilerin 20 dakikada tüketilmesini sağlar. Ancak bu cihazlar uzman gözetiminde kullanılmalıdır.

EMS Cihazı Güvenli Midir?

EMS cihazı ile ince ve fit olmak, EMS cihazı ile spor yapmanın güvenli olup olmadığı gibi sorular sıklıkla sorulmakta ve bu sorular üzerinde araştırmalar yapılmaktadır. Aslında bu yeni bir sistem değil, gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır kullanılan bir sistem.

EMS açılımı 20 yıl önce başta Avrupa ve Amerika olmak üzere dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde kullanılmaya başlanmıştır. Her geçen yıl daha fazla cihaz geliştirilmekte ve çok güvenli bir şekilde kullanılmaktadır. Bu açıdan tüm dünya ülkelerinde kullanan ve ems ile ayda kaç kilo verilir sorusunun cevabını ideal şekilde zayıflayarak veren sayısız insan bulunuyor.

Günümüz tıp dünyasının vazgeçilmez araçlarından biri olan Ems, tamamen güvenli ve sağlıklı sonuçlar ve fırsatlar sunmaktadır. Günlük hayatın çılgın temposu içinde spora gerekli zamanı ayıramayanlar ve spor yapmaya vakit bulamayanlar için son derece kullanışlı cihazlar aynı zamanda vakit kaybının da önüne geçiyor.