Neden EMS?

Özellikle fizyoterapide uzun yıllardır kullanılan bir sistem olan ems cihazı insan sağlığı ve mutlu yaşamı için son derece etkilidir. Günümüzde EMS cihazları sisteminin ve EMS eğitimlerinin hareketsiz insanlarda bile optimal güç seviyesine ulaşılmasında etkili olduğu ispatlanmıştır. Bugün birçok hastane ve fizyoterapi merkezinde medikal egzersizlerde ems cihazları kullanılmaktadır.

EMS Nedir?

neden emsEMS, günümüzde sağlıklı yaşam adına sıklıkla kullanılan ve Elektriksel Kas Stimülasyonu anlamına gelen bir sistemdir. Teknik olarak düşük elektrik akımlarıyla yapılan bir antrenman olan ems insanların günlük hayatlarında vücut kaslarını uyarmak için belirli akımlarla çalışır.

EMS araçları hareket ve kas sisteminin optimal olmasını sağlarken ems zayıflama cihazı da ideal kilolara kavuşmanın en etkili yoludur. Söz konusu bu stimülasyon ve antrenman kombinasyonu, bazal metabolizmada değişikliğe neden olur, kas kütlesini artırmaya, hızlı kilo vermeye, vücudu güçlendirmeye, karın kaslarını güçlendirmeye ve düz bir duruş oluşturmaya yardımcı olur. EMS ekipmanı, 10 bağımsız kanal aracılığıyla doğrudan kas üzerinde hareket eden düşük ve orta frekanslı elektrik sinyalleri gönderir.

Ems Kablosuz Sistemi

EMS, yüksek performanslı bir spor sistemidir ancak pek çokları ems spor nedir soylarıyla bu sistemi daha yakından tanımak istiyor. Bu özel sistem vücuttaki kas gruplarının düşük ve orta frekanslı elektrik akımları kullanarak uyarılmasını sağlar. Eğitim sırasında bireyler daha az çaba harcayarak daha verimli çalışırlar ve bu durum daha fazla egzersiz yapıldığı anlamına gelir. Bu muhteşem ems teknolojisi ile kaslar saniyede 5 ile 100 aralığında kasılır ve çok uzun süre yapılacak antrenmanın performansı 20 dakikalık kısa bir seansta elde edilir. Yani saatlerce spor yaparak elde edebileceğiniz performansı dakikalar içinde kazanabilirsiniz. Bu size hem daha fazla yorulmadan spor yaparak sağlıklı olmanızı sağlayacak hem de zamandan büyük tasarruf yapmanıza katkı sağlayacaktır.

Her kas grubunu statik ve dinamik olarak çalıştırır ve bunu yaparken de dahili veya harici olarak tüm vücut toplamında etkili olur. Bu sayede vücudu ideal şekilde çalıştıran bir sistem olarak karşımıza çıkan ems spor sistemi sağlıklı yaşam, estetik görünüş, zinde bir vücut ve zayıf yapı için benzersiz imkanlar sunar.

Kablosuz bir sistem olan EMS sistemi bu açıdan da büyük kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Bireysel olarak spor yapabileceğiniz gibi aynı anda 8 kişi de bu kablosuz sisteme bağlanarak dahil olabilir. Yani spor yaparken ve bu muhteşem sistemden faydalanırken vücudunuza herhangi bir kablo ya da kablolar bağlanmaz. Tamamen kendinizle baş başa olarak spor yapmanın ve aynı zamanda zinde olmanın keyfini yaşarsınız. Kablosuz çok kullanıcılı eğitim ekipmanı olan ems sayesinde maksimum esneklik ve kullanım kolaylığı garanti edilir. Ayrıca stüdyolardaki profesyonel ve kişisel eğitim gereksinimlerine rahatlıkla uyum sağlar.

Ems Sürdürülebilir Bir Spor Mudur?

Geleneksel spor yöntemleri gibi ems spor da sürekli ve düzenli olarak yapılabilir. Hatta ems sistemi ile zayıflayanlar elde ettikleri fit vücutlarını yeniden kaybetmemek için ve kilo almamak için söz konusu yöntemlerle zinde olmaya devam ediyorlar. Tıpkı geleneksel egzersizler gibi düzenli olarak uzun süre egzersiz yapabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki kas güçlendirme ancak düzenli egzersiz ile sağlanabilir. Uzun süre egzersiz yapmadığınızda kaslar eski durumuna dönecektir. Ems, uzmanların rehberliğinde, haftada iki kez 25 dakika, sosyal hayata çok fazla zaman ayırmadan, sürdürülebilir bir diyetle uzun yıllar kullanılabilir.

EMS Nasıl Kullanılır?

EMS eğitimi ve ems spor sistemi uzman bir yetkilinin refakatinde kullanılarak çok daha büyük faydalar sağlayabilir.

Üstün teknoloji ürünü olan ems sistemleri eğitiminde kas hareketlerinin kontrol edilmesi ve harekete geçirilmesi için uyarıcılar vücuda gönderilir ve uyarıcılar sayesinde tüm kasların etkili bir şekilde çalışması sağlanır. Elektriksel kas stimülasyonu olan profesyonel ems cihazı fiyatları ile de dikkat çekiyor.

Ems sistemi standart egzersizlerle etkinleştirilmesi zor olan en derin kas gruplarını harekete geçirmek için bu doğal prensibi kullanır. Bu sistem kullanılırken özel tasarlanmış kıyafetler kullanılır ve bu sayede daha fazla fayda beklenir.

Ems Zamandan Tasarruf Sağlar mı?

Zaman herkes için büyük bir öneme sahiptir ve hiç kimse zamanını boş yere harcamak istemez. Spor yapmak ve zinde olmak da önemli bir zamana ihtiyaç duyulur. Ancak ems sistemi ile zayıflayanlar bu iş için çok fazla zaman harcamazlar. EMS eğitimi ile 20-25 dakikalık standart konvansiyonel antrenman seansları ile 4 saatlik bir etki elde edebilirsiniz. EMS teknolojisi, spor yapmak ve zamandan tasarruf etmek arasındaki köprünüz olacak.

Ems Sisteminin Faydaları Nelerdir?

ems fiyatlarıEMS eğitimi sistemleri, spor salonlarında, sağlıklı yaşam ve güzellik merkezlerinde, fizyoterapi merkezlerinde, tıp alanında ve rehabilitasyonda sıkça kullanılarak hem sağlık hem de ems sistemi ile zayıflama sağlanıyor.

Pek çok alanda kullanılan ve etkinliği görülen ems spor faydaları da şu şekilde sıralanabilir;

  • Her tür fizik tedavi ems için önceden yüklenmiş programlar olarak etkili şekilde kullanılır.
  • EMS sistemi kardiyo, EMS fitness, rehabilitasyon, selülit gibi alanlarda ve sorunlarda etkilidir.
  • Ems parametre kontrol sistemi sayesinde daha rahat duygularla daha yüksek yoğunlukta kullanmaya imkan tanır.
  • Tam hareket özgürlüğü ile 700 metreye kadar mesafede en az 10 antrenman için oluşturulmuş kablosuz bir sistem sunar.
  • Antibakteriyel, hafif ve dayanıklı biyo-kıyafetler, elektrotlar hedeflenen kas bölgelerine kolayca hareket ettirilebilir.
  • Antrenman profillerine göre farklı modellerde kullanıma uygundur.

Her biri kendi özel parametreleri ile 8 farklı kullanıcı tarafından aynı anda kullanılabilen ve büyük avantajlar sağlayan söz konusu profesyonel ems cihazı fiyatları da bugün daha uygun olarak sunuluyor.

EMS'in Zararı Var Mıdır? 

Ems sisteminin bu kadar faydasının yanında zararının olup olmadığı ve spor yapan kişilere zarar verip vermeyeceği de merak konusudur. Son derece güvenli olduğu bilinen ve bu sayede de yaklaşık 20 yıldır güvenle kullanılan ems sistemleri, spor yapan kişilere herhangi bir zarar vermez. EMS eğitim programının, saygın spor kurumları tarafından güvenle kullanıldığı ve etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Herhangi bir zararının olmadığının bilinmesine rağmen bazı özel durumlarda ve özel sağlık sorunu olanlarda kullanmadan önce doktor tavsiyesi mutlaka alınmalıdır. Normal şartlarda yapılan spor egzersizlerinin 4 saatte yakmanızı sağlayacak olan kalori miktarının yaklaşık 20 dakikada başarılacağı bu özel sistemi zaman kaybetmeden siz de kullanabilirsiniz.

EMS Eğitimi Zararlı mı?

Bu özel yöntemi merak edenlerin ems antrenmanı nedir gibi sorularının yanında ems sisteminin zararlı olup olmadığını da sıklıkla soruyorlar. İlk olarak şu söylenebilir ki ems sistemi kesinlikle zararlı değildir. Resmi araştırmalara göre spor yapan sağlıklı kişilerde herhangi bir yan etki görülmemektedir. Aksine, birçok olumlu tarafları ve faydaları bulunmaktadır.

En iyi duruş, güçlü kaslar, zayıf ve narin beden, sağlıklı yapı, gergin vücut ve ağrısız bedenler için ems sistemi ile spor yapanların büyük fayda gördükleri ve memnun kaldıkları her ortamda paylaşılmaktadır.

Haftada bir en az 25 dakikalık kısa egzersizler ile yapacağınız ems fitness sizlere çok daha sağlıklı bir hayatı sunacak. Diri ve güçlü bir vücut herkesin hayalidir. Sarkık olmayan basen ve bel bölgelerinizin sizi her zaman mutlu edeceği de bir gerçek.

Uygun koşullarda alınan kablosuz ems ile yapılacak olan EMS antrenmanı sayesinde göbek yağları, fazla bel, istenmeyen selülitlerden kurtulabilir, kısa sürede istediğiniz seviyede bir vücuda ulaşabilirsiniz. EMS eğitiminin en doğal avantajı, düzenli spor yapmayan kişilerin spor yapması ve bunun doğal sonucu olarak kendinizi daha zinde ve hazır hissetmenizdir.

EMS Güvenli Mi?

Avrupa ve Amerika da dahil olmak üzere dünya üzerinde pek çok ülkede 20 yılı aşkın bir süredir kullanılan ems sistem egzersizleri son derece güvenli bir sistem olarak karşımızda duruyor. Ems, tıbbi rehabilitasyon programlarında ve profesyonel rekabetçi sporlarda başarıyla kullanılmaktadır.

Tamamen güvenli bir eğitim yöntemi olarak uzun yıllardır kullanılan ems sistemi ile zayıflama da mümkündür. EMS spor sistemlerinin benzersiz etkisi sayesinde büyük faydalar elde edilirken herhangi bir zarara da uğramazsınız. Ems sistemi de bu tür çalışma sistemini destekler ve kolaylık sağlar. Bu sistemde vücuda belirli oranlarda yayılan hafif düzey elektrik uyarıcıları ile vücudun harekete geçmesi sağlanır.

Birçok alanda kullanılan ems sistemi ile spor yaparken kimlerin hangi egzersizlerin yapılacağı da merak ediliyor. Ems sistemi ile kimlerin hangi egzersiz çeşitlerini yapabilecekleri şöyle sıralanabilir;

  • Duruş ve vücut estetik bozukluğu olanlar
  • Sırt, boyun ve alt sırtta ağrı yaşayanlar
  • Doğum yaptıktan sonra iyileşmek ve toplanmak isteyen anneler
  • Profesyonel sporcular ve atletler
  • Vücuduna şekil vermek isteyenler gençler
  • Selülit sorunu ile baş edemeyenler
  • Daha güçlü ve gösterişli kaslara sahip olmak isteyenler
  • Hassas eklemlere sahip olanlar ve metabolizmanızı hızlandırmak isteyenler

Söz konusu tüm bu özel durumlarda, vücudun sıkılaşması ve yağ yakımı istendiği ortamlarda, ameliyat öncesi ve sonrasında ems spor yapanlar büyük faydalar görüyor.

Ems Sisteminde Elektrik Akımları Tehlikeli Midir?

Üstün özelliklerle ve teknolojik imkanlarla üretilen ems cihazı tarafından sağlanan elektrik akımı hiçbir şekilde zararlı değildir. Düşük frekanslı akım stimülasyonu olan EMS kullanarak yapılan eğitim veya terapide herhangi bir tehlike yoktur. Antrenman sırasında dahili elektrik sinyalleri ana hareketi tetikler, EMS tarafından iletilen harici sinyaller ve dahili sinyaller güçlendirilerek iletilen harici sinyallerin vücuda yabancı olmaması sağlanır.

EMS Sistemini Kimler Kullanabilir?

ems cihazı nedirEMS eğitimi, kendini daha iyi ve formda hissetmek isteyen herkes için son derece uygun bir yöntemdir. Söz konusu ems spor bugün tıp alanında rehabilitasyon merkezlerine güzellik salonlarından spor salonlarına kadar her alanda etkili bir yöntem olarak tercih edilmekte ve kullanılmaktadır.

Kendisini daha estetik, daha şık, daha zayıf ve zinde göstermek isteyen herkes için en uygun ems cihazı fiyatları ile çok özel imkanlar ve fırsatlar sunuluyor. Kişisel antrenörler, spor salonları, diyetisyenler ve güzellik merkezleri, vücutta kas ve yağ katabolizması oluşturmak, metabolizmayı canlandırmak ve bağ dokusunu sıkılaştırmak için şekillendirme ve güzellik yönlerine odaklanarak kullanır.

Ems Eğitimi Herkes İçin Uygun Mu?

EMS eğitiminin herkes için uygun olup olmadığı da merak ediliyor. Özellikle günlük yaşamında spor yapmayan ve sportif olmayanların ems cihazı ile spor yapıp yapamayacağı soruluyor. Özellikle günlük yaşamlarında spor yapmayan ya da yapamayan kişilerin daha zinde ve sağlıklı olmaları adına büyük fayda sağlamaktadır.

Herkes için uygun olan ems cihazı ile spor yöntemi bazı özel hastalıkları bulunanlar için doktor görüşü ile yapılması daha uygun olacaktır. Bu özel yöntemler sayesinde vücudunuzu daha iyi tanırsınız, fiziksel aktivitenizden aldığınız zevk geri döner ve tüm kaslarınızın çalıştığını hissedersiniz.

 

SIKÇA SORULAN SORULAR

 

EMS Eğitimi ile Kilo Verebilir miyim?

EMS eğitimlerinin pek çok amacının ve faydasının yanında en etkili olanlardan biri de kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Söz konusu ems ile zayıflamak mümkündür ve etkilidir. Çünkü ems sistemi ile zayıflayanlar fazla zaman ve emek harcamadan daha zayıf ve sağlıklı vücutlara sahip oluyorlar. EMS sisteminin ikinci aşamasında yağ depoları yakılmaya başlanır. Artan kas aktivitesi ile günlük yaşamdan daha fazla kalori yakarsınız, bu da enerji tüketiminin arttığı anlamına gelir. EMS egzersizleri, diyet değişiklikleri ve kilo kaybı ve kilo kaybı için çok iyi bir tamamlayıcıdır.

EMS Sistemi Kas Ağrısına Neden Olur mu?

EMS Nasıl Kullanılır

Spora yeni başlamışsanız ve uzun bir aradan sonra spor yapmışsanız belirli bir süre için kas ağrıları yaşamanız her zaman mümkündür. İlk defa yapanlar ve spora yeni başlayanlar ems ile spor yaptıklarında ilk dönemlerde elbette bir miktar kas ağrısı hissederler.

Bu etki ve kas ağrıları özellikle kuvvete dayalı EMS antrenmanından sonra çok daha yoğun olabilir. Profesyonel rehberlik, eğitim sırasında motivasyon ve çok etkili ve derin kas stimülasyonunun birleşimi, EMS'yi tüm eğitim oturumları arasında bir verimlilik ustası yapar. Genel olarak, EMS eğitimine katılmak için sağlıklı olmak önemlidir. Aşırı yorgunsanız, üşütüyorsanız veya fiziksel kısıtlamalarınız varsa, kendinizi zorlamamanız için uzmanınıza bilgi vermenizi öneririz.

Egzersizden önce sıvı tüketmek ve bol su içmek önemlidir ve mutlaka çok fazla yemek yemeden ve tamamen aç olmadan ems egzersizlerine katılmanız gerektiğini de unutmayın.

EMS Yağ Yakar mı?

Elektriksel kas stimülasyonu olarak bilinen bu muhteşem sistem olan EMS, bel çevresi, karın obezitesinde, deri altı yağ kütlesi ve vücut yağ yüzdesini azaltmada önemli etkilere sahiptir. Günümüzde pek çok kişi yağ fazlasını ortadan kaldırmak amacıyla ems sistemini kullanıyor. Yağ yakma özelliği sayesinde zayıflamanın da en önemli etkenlerinden biri olan ems ile kaç kilo verilir diye de sorabilirsiniz. Bu çalışmada, yüksek frekanslı akım tedavisinin kullanılması gençlerde, kadınlarda, erkeklerde ve ileri yaşlarda bulunan kimselerde zayıflamanın da mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Obezitenin önüne geçmek ve obeziteye bağlı olarak yaşanan sorunların en aza indirilmesi ve zinde bir vücuda sahip olunması amacıyla uzmanlar tarafından tavsiye edilen ems sistemi güvenle kullanılabilir.

EMS Kas Yapar mı?

Kaslı görünmek ve güçlü kaslara sahip olmak pek çok kişinin hayalidir. EMS egzersizleri aracılığıyla üretilen lokalize elektriksel stimülasyon ve antrenman kombinasyonu, bazal metabolizmada değişikliğe neden olur. Bu durum da kas kütlesini artırmaya, hızlı kilo vermeye, vücudu güçlendirmeye, karın kaslarını güçlendirmeye ve düz bir duruş oluşturmaya yardımcı olur. Kaslarınızı güçlendirmek ve daha diri bir vücuda sahip olmak için ems sistemleri rahatlıkla kullanılır ve olumlu sonuçlar elde edilir. Ems sistemleri eğitimi sizlere benzersiz fırsatlar sunuyor.

EMS Kaç Kalori Yakar?

Zayıflamanın bunu yaparken de çok zaman ve çok emek harcamadan olumlu sonuçlar elde etmenin en modern yönü olan ems sistemi kalori yakmanıza da büyük katkı sağlar. EMS adlı bir sistemle çalışıyorsanız kısa sürede büyük oranda kalori yakacağınızdan emin olabilirsiniz. Kalori yakmak ve spor yapmak için saatlerce ter dökmeye artık gerek yok. Bunun için çok da zamanı olmayanlar adına çok özel bir sistem olan ems, 25 dakikada yaklaşık bin kalori yakmanızı sağlar. Bu miktar elbette kişinin sağlık durumuna, vücut yapısına göre değişiklik gösterir. Ancak her durumda kalori yakmak ve zayıflamak için ems sistemi ideal bir yöntemdir.