Elektriksel Kas Stimülasyonu (EMS) Sporu ile Nasıl Fit Olunur?

Sağlıklı yaşamak, etkili spor yapmak ve kısa sürede daha çok kalori yakmak için kullanılan elektriksel kas stimülasyonu olan ems cihazları son yılların popüler kültürü haline geldi. Bugün, EMS sistemini etkili bir şekilde kullanarak yeterli hareketin sağlanması ve sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olunması oldukça yaygın bir alışkanlıktır. Günümüzde hastanelerde, spor salonlarında ve fizik tedavi merkezinde sıklıkla kullanılan ems cihazlarını kullananlar genelde oldukça memnun görüyor.

EMS Cihazı Ne İşe Yarar?

EMS Kullanarak Nasıl Fit OlunurEMS, genellikle sağlıklı bir yaşam tarzı için kullanılan ve kasların elektriksel olarak uyarılması anlamına gelen özel bir sistemdir. Teknik olarak düşük akımlı bir elektrik dalgası yayan ve ems sistemi ile zayıflama imkanı veren bu sistem, bugün pek çok yerde etkili şekilde kullanılıyor.

Elektriksel kas stimülasyonu olarak çalışan bu araçlarla üstün performans sağlanarak fit olmak için çabalar harcanıyor. Fit görünmek ve ideal bir vücuda sahip olmak için yapılan bu çabaların son derece etkili ve verimli olduğunu görmek mümkündür.

Günümüzde pek çok kurum tarafından aktif olarak kullanılan ems antrenmanı ile kas kütlesi daha fazla artırılarak daha hızlı yağ yakmak ve daha hızlı kilo vermek herkese uygun geliyor. Bu sayede çok daha kısa bir zaman içinde daha fazla kalori yakan kullanıcılar, karın kaslarını güçlendirmeye ve dengeli bir duruş oluşturmaya başlıyorlar.

Elektriksel Kas Stimülasyonu Nasıl Kullanılır?

EMS spor sistemine sahip olan kurumların görevlendirdiği bir uzman gözetiminde kullanılabilen bu cihazlarla daha fazla faydalar elde edilirken ems spor ile zayıflayanlar fit görünmek için günlerce ve aylarca uğraşmak zorunda kalmıyor.

En son teknolojinin ürünü olan EMS sistemleri, insan vücudunu kas ve iskelet hareketlerini kontrol altında tutarak harekete geçiren ve aynı zamanda da vücuda gönderdiği uyarıcılar sayesinde etkin kas çalışmasını sağlıyor. Geleneksel spor dalları ile çok uzun zamanlarda gerçekleştirilebilen ancak bunu yaparken de çok zaman harcanan çalışmalar yerine ems sistemi ile zayıflama daha az zaman ve emek gerektiriyor. Özel tasarlanmış kıyafetlerin giyilmesinin ardından yapılan bu özel spor normal şartlarda 4 saatte yakılması gereken kalorinin 20 dakikada tüketilmesini sağlıyor. Ancak bu cihazlar mutlaka uzman gözetiminde kullanılmalıdır.

Elektriksel Kas Stimülasyonu Faydaları Nelerdir?

Günümüzde neredeyse tüm güzellik salonlarında, spor salonlarında, fizyoterapi merkezlerinde, tıp alanlarında ve rehabilitasyon merkezlerinde sıklıkla tercih ediliyor. Bu tercihin ana nedeni ems spor yapanlar tarafından büyük faydaların görülmesi ve yeniden talep edilmesidir. Sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi sağlayarak herkesin hayali olan fit görünüm kolaylıkla sağlanabiliyor.

Çok fazla kullanım alanı olan ve son yıllarda üstün teknoloji ile üretilen EMS cihazlarının merak edilen faydalarını şöyle sıralamak mümkündür;

  • Fit görünüm sağlar ve selülit gibi sorunlardan kısa sürede kullanıcısını kurtarır.
  • Çok daha az bir zaman harcayarak daha etkili spor yapılmasını sağlar.
  • Spor esnasında tam hareket imkânı veren özel kablosuz sistemdir.
  • Hijyenik bir ortamda spor yapmayı sağlar ve özel kıyafetler sayesinde hiçbir yan etki göstermez.

Aynı anda 8 farklı kullanıcının spor yapmasını ve fayda görmesini sağlayan ems sistemi nedir sorusunun cevabı olarak verilen bu maddeler cihazın özelliklerini de ortaya koyuyor.

EMS Fit Olmayı Sağlar Mı?

EMS Fit Olmayı Sağlar MıTam güvenli ve kontrollü spor için son derece sağlıklı ve insan vücudu ile uyumlu çalışan ems ile kaç kilo verilir şeklinde de sorular sorulur. Aslında ems fit görünmek için son derece ideal bir cihazdır. EMS ile spor yapmanın benzersiz faydaları, zararsız ve yan etkisiz olması nedeni ile daha da artıyor. Bu muhteşem sistem, insan vücudunu iyi tanıyor ve neler yapabileceğine karar veriyor. Vücudu doğru şekilde harekete geçiren ems faydaları bugün herkes tarafından kabul ediliyor.

Kullanılan alanları son derece geniş ve faydalı olan en iyi ems cihazı ile fit olmak adına elde edilecek faydalar şöyle maddeler halinde sıralanabilir;

  • İnsan vücudunun düzgün durmasını ve duruş estetiğini sağlar.
  • Çalışma hayatının getirisi olan sırt, boyun ve bel ağrılarını giderir.
  • Hamile bayanların doğum sonrası vücut sarkmalarını giderir.
  • Şekilli vücut oluşturmayı sağlar.
  • Selülit sorunuyla baş edemeyenler için kesin bir çözümdür
  • Kas yapısını güçlendirir ve daha sağlıklı ve güçlü olmayı sağlar.
  • Çok daha kısa sürede daha fazla kalori yakmayı gerçekleştirir.

Herkesin hayali olan fit olmak, zayıf görünmek ve sağlıklı olmak adına son derece etkili olan kablosuz ems cihazları herkes tarafından kullanılabiliyor.

EMS Fit Olmayı Nasıl Sağlıyor?

Üstün teknolojinin ürünü olan ve sıklıkla kullanılan ems fitness anlayışının temel hedefi yağ yakarak zayıflamaktır. Fit görünmenin de en büyük gereği fazla kilolardan kurtulmaktır. Doğal olarak ems ile kilo vermek ve fit görünmek mümkündür.

EMS ile Spor Neden Kolaydır?

Yeni nesil cihazlar olan ve kısa sürede fit olmanın yolları olarak tarif edilen ems ile spor yapmak çok daha kolay ve basit. Çünkü spor yapmak için yeterli zaman bulamayanların ya da spor için çok zaman ayırmak zorunda kalanların kısa sürede istediği kadar kalori yakmasını sağlıyor. Normal şartlarda spor yapan kişilerin günde en az birkaç saatlerini spor salonlarında geçirdikleri bilinir ve bu süre günümüz sosyal yaşamında çok fazladır. Ancak ems ile 20 dakikada fit görünüm için büyük yol alınır.

Söz konusu ems cihazı ile haftada bir kez en az 25 dakika kısa egzersiz yaparak daha sağlıklı ve fit görünebilirsiniz. Genç görünmek, diri, taze ve sıkı bir vücut herkesin hayalidir. Kalçaların ve belin çökük olmasının sizi her zaman mutlu edeceği de bir gerçektir ve tüm bu olumsuzluklar kısa sürede giderilir.

Kimler Ems ile Spor Yapabilir?

Yeni nesil spor eğitimi olarak bilinen ems ne ems ne işe yarar ve kimler kullanabilir şeklindeki sorular da sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Aslında daha çok yetişkin olan erkek ve kadınların spor yapmaları için son derece uygun olan ems cihazları kronik kalp hastalığı bulunanlara önerilmez. Daha çok yetişkinler kullansa da aslında herkes için tavsiye edilen özel bir sistemdir. Yan etkisinin olmaması nedeni ile herkes tarafından güven içinde kullanılır.

Özellikle günlük hayatta spor yapmaya fırsat bulamayanlar için en etkili ve verimli cihaz olan ems cihazı kullanmak için bazı kişilerin doktor tavsiyesi almaları gerekebilir. Kronik hastalığı olanların mutlaka doktorlarına danışması tavsiye edilir.

EMS Cihazı Zayıflatır Mı?

EMS Cihazı Zayıflatır mıEMS eğitimi, kendini daha iyi, daha güzel ve zinde hissetmek isteyen her yaştaki kadın ve erkekler için son derece uygun bir yöntemdir. Ems güzel ve fit olmanın yolları arasında en çok tercih edilenidir. Daha estetik bir vücut, stil sahibi, daha ince ve daha fit görünmek için bugün dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Türkiye’de de son yıllarda popüler olan bu özel sistem zayıflamak için ideal bir sistemdir.

EMS Cihazı Sürekli Kullanılır Mı?

Geleneksel spor yöntemlerinin zor ve ağır geldiği kişiler için ems cihazı ile spor vazgeçilmez bir tutku haline geldi. Bu sistem uzmanların kontrolü dahilinde belirli aralıklarla sürekli olarak kullanılabilen bir sistemdir. Fit bir vücuda sahip olmak için belirli periyotlarda uzman denetiminde seanslar alınarak daha sağlıklı olmak mümkündür.

Her seansı yaklaşık 25 dakika kadar süren ve spor için daha fazla zaman ayırmanızı gerektirmeyen ems sistemi pek çokları için bir yaşam felsefesi haline geldi. Güçlü kaslar ve fit bir görünüm için düzenli olarak kullanılıyor.

EMS Cihazı ile Zayıflamak Güvenli Midir?

Sık sık ems cihazı ile zayıf ve fit olmanın yolları nedir ve ems cihazı ile spor yapmak güvenli midir şeklinde sorular soruluyor ve bu konularda araştırmalar yapılıyor. Aslında söz konusu bu sistem yeni bir sistem olmayıp gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır kullanılan bir sistemdir.

Söz konusu ems açılımı bundan 20 yıl kadar önce Avrupa ve Amerika başta olmak üzere birçok gelişmiş dünya ülkesinde kullanılmaya başladı. Her geçen yıl daha da geliştirilen ve en son halini alan cihazlar son derece güvenli olarak kullanılıyor.

Tıp dünyasının da günümüzde vazgeçilmez cihazları arasında yer alan ems spor tam güvenli ve sağlıklı sonuçlar ve imkanlar veriyor. Günlük hayat telaşı içinde spor için gerekli zamanı ayıramayanlar, spor yapmak için zaman bulamayanlar için de son derece faydalı olan cihazlar zaman kaybının da önüne geçiyor.

Elektriksel Kas Stimülasyonu Cihazını Zararları Var mı?

Bu kadar çok faydası sıralanan yeni nesil zayıflama cihazları olan ems sistemi ile zayıflayanlar bunu herhangi bir zararı ile karşılaşırlar mı? Bu cihazların zararları var mı şeklinde de sorular sıkça soruluyor. Bilimsel olarak belirlenen bir zararı bulunmayan ems sistemlerinin yaklaşık 20 yıldır kullanılıyor olması zaten zararsız olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.

Bilinene göre, bugüne kadar sayısız profesyonel sporcu tarafından kullanıldığı bilinen ems spor sistemi nedeni ile herhangi bir zarara uğrayan, hasar gören ya da pişman olan bir sporcu olmamıştır. Kas sistemlerinin daha aktif ve sağlıklı şekilde çalışmasını sağlayan ems, günlük iş yaşamından dolayı hareketsiz yaşayan insanların vücutlarını harekete geçiriyor ve daha sağlıklı yaşamalarını sağlıyor.

Daha iyi ve etkili bir duruş, daha dik vücut, güçlü kaslar ve fit görünüm için uzmanlar tarafından sıklıkla tercih edilen ve tavsiye edilen ems, fit olmanın yolları arasında en etkin olanı olarak gösteriliyor.

Vücuda Verilen Elektrik Akımları Zararlı mı?

Standartların üzerinde teknolojik özelliklere sahip olan ems cihazı kablosuz olarak kullanılan ve vücuda belirli ölçülerde elektrik akımı gönderen bir sistemdir. Üstün teknoloji sayesinde EMS cihazının yolladığı elektrik akımlarının bir zararı bulunmaz.

Düşük elektrik frekanslı stimülasyonu ile kullanılan EMS eğitimi fit olma adına bugün yaygın olarak kullanılıyor. Sağladığı elektrik akımlarının zararı bulunmazken yağ yakma ve incelme konusunda büyük faydaları görülmektedir.

Zaman herkes için çok önemlidir ve kimse gereksiz yere zaman kaybetmek istemez. Egzersiz yapmak ve formda kalmak da uzun zaman alır. Ancak ems sistemi ile zayıflama çalışmalarında daha fazla zaman kaybetmenize gerek kalmaz. EMS sayesinde yaklaşık 20-25 dakikalık konvansiyonel antrenman ile 4 saatlik bir etki elde etmeniz mümkündür.

EMS Kas Ağrısı Yapar mı?

Tüm spor dalları ilk başlangıç aşamasında kas ağrısına neden olur. Uzun süre hareketsiz kalan bir kişinin 10 dakika yürümesi bile kas ağrılarına sebep olabilir. Bu durumda kasları etkin bir şekilde çalıştıran, kısa sürede yağ yakmaya yarayan ve hızlı fit olmanın yolları olarak bilinen ems de bir miktar kas ağrısına neden olabilir. Bu kesinlikle geçici bir durumdur ve vücut kısa sürede alışacak ve ağrılar da kısa sürede sona erecektir.

Bu etki ve kas ağrısı özellikle EMS kuvvet antrenmanından sonra çok daha yoğun şekilde hissedilebilir. Ancak fit olmak için yapılan bu çalışmalar devam ettiği süreçte ağrılar kısa sürede etkisini kaybedecek ve hissedilmez hale gelecektir. Bu açıdan çok yorgunsanız, hastaysanız, karnınız çok açsa ve doktorunuz yasaklamışsa ems cihazları ile spor tavsiye edilmez.

Elektriksel Kas Stimülasyonu Kaç Kalori Yakar?

Fazla zaman ve emek harcamadan kilo vermek ve olumlu sonuçlar almak için son teknoloji ürünü olan EMS sistemi, kalori yakmak isteyenlere büyük fayda sağlıyor. Bugün en uygun profesyonel ems cihazı fiyatları ile kısa sürede kalori yakmak vücut yağlarını eritmek ve fit görünmek mümkün. EMS denilen Elektriksel Kas Stimülasyonu ile çalışıyorsanız kısa sürede çok kalori yakacağınızdan emin olabilirsiniz. Ems sistemi yaklaşık olarak 25 dakikada ortalama bin kalori yakmanıza yardımcı olacak. Bu yakılan kalori miktarı kişinin ne kadar sağlıklı olduğu ve fiziksel durumuna göre farklılık gösterir. Siz de fit olma yolları adına çareler arıyorsanız en doğru ve en hızlı yöntemin ems olduğunu bilmelisiniz.

EMS'in sayılamayacak kadar çok olan faydalarının yanı sıra zararlarının olup olmadığı da merak ediliyor. Ems egzersizleri tamamen güvenli ortamlarda ve uzmanların kontrolünde yapılır. Bu açıdan son derece güvenli olan ems cihazlarının dünya üzerinde 20 yıldır kullanılıyor olması zaten güvenirliğinin ispatıdır. Ems sistemi üzerinden spor yapan hiç kimsenin normal şartlar altında zarar görmesi mümkün değildir. Ancak egzersiz kurallarına uyamayanların, doktor tavsiyeleri dışında hareket edenlerin ve kronik rahatsızlıkları bulunanların bu sistemi kullanmaları çok da tavsiye edilmez. Kurallar dahilinde ve belirtilen ideal sürelerde kullanılan ems sisteminin insanlara hiçbir zararı dokunmaz. EMS eğitim programı türlerinin ve egzersizlerinin herkes tarafından bilinen ünlü spor kurumları tarafından da kullanılması güvenirliğinin bir kez daha kuşku götürmediğinin kanıtıdır.

Her ne kadar ems sisteminin zararlı olmadığı bilinse de bazı özel durumlarda, sisteme dahil olmadan önce doktora başvuru yaparak durum kontrolü yapılmasında da fayda vardır. Bu özel sistem programında, geleneksel sporlarda 4 saatte yakılacak olan kalori miktarının 20 dakikada yakılması oldukça kolay ve mümkündür.

Daha fazla kaslı görünmek, daha sağlıklı ve sportif olmak adına bugün sayısız kişi tarafından tercih edilen ems sistemleri teknolojinin en son ürünü olarak insanlığın kullanımına sunulmaktadır. EMS egzersiz teknolojisi tarafından kusursuz şekilde üretilen lokalize elektrik, insan vücudunda fazla olan yağların kısa sürede yakılmasını ve kas sisteminin ideal ölçülerde çalışmasını sağlar. 

Elektriksel Kas Stimülasyonu Yağ Yakar mı?

Elektriksel Kas Stimülasyonu olarak bilinen bu harika sistemin aslında ilk temel hedefi vücutta istenmeyen yağların yakılarak yok edilmesidir. Vücudun sahip olacağı tüm olumlu durumların temelinde yağ yakma vardır ve yaşanan tüm olumsuzlukların da sebebi fazla yağlardır. Daha fazla daha fit olmak için vücudunuzdaki fazla yağlardan bir an önce siz de kurtulmalısınız. Yağlardan kolayca ve hızlı bir şekilde kurtulmak için de ems kesinlikle tavsiye edilir.

Günümüz en büyük sağlık sorunlarından biri de obezitedir. Bu amaçla fit olmak için yapılması gerekenler arasında ilk şey fazla yağlardan, bel çevresindeki katmanlardan kurtulmaktır. Yağ yakarak kilo vermenin en önemli faktörlerinden biri olan EMS ile her yaştaki kadın ve erkeklerin yağ eritmesi ve zayıflaması mümkündür.

Siz de EMS cihazını Probody ile deneyebilirsiniz! Yerli ve milli ilk EMS cihazına sahip olmak için hemen iletişime geçin!