Ems Spor Nedir?

Teknolojinin geliştirdiği ems spor üzerinde 1780 yılından beridir çalışmalar yapılan ve daha sonradan iyice geliştirilen elektronik sistemlerle spor yapmayı sağlayan bir spor sistemidir. Bu sistem fit olmak için geliştirilmiş bir sistemdir. 1700'lü yıllarda EMS Rus uzay araştırmalarıyla ortaya çıkmış bir sistemdir.

EMS uzayda yer çekimi olmadığı için gelişen bir geliştirilmiş bir sistemdir. Bu yüzden astronotlar distrofi sistemini geliştirerek kas- uyarı sistemini geliştirmişlerdir. Aslında biraz da tesadüfi olarak gelişen bu sistem günümüzde sağlık alanı için kullanılmaktadır. EMS son zamanların gündeminde olan bir sistemdir.

Teknolojinin olanaklarından faydalanan çok fazla insan vardır ve EMS teknolojisinin imkanlarından faydalanan insanlar kendilerini şansı hissetmektedirler. EMS sizin gün içerisinde yapacağınız aktiviteleri spor uğruna sınırlamanızın önüne geçen bir teknolojidir.

Günümüzde teknoloji birçok konuda bizi hızlandırdığı gibi spor konusunda da bizi hızlandırmıştır. En üşengeç olan bireylerin bile harekete geçmesini sağlayabilecek olan bu teknoloji yeri geldiğinde hayatınızı kurtarabilecek bir etki yaratabilir günlük hayatınızın içerisinde.

ems sporuEMS hem kalori yakmanıza yardımcı oluyorken hem de sizi motive ederek enerjinizi büyük oranda arttırır. EMS vaz geçmek istemeyeceğiniz türden bir teknolojidir. EMS sayesinde hem sağlığınız hakkında endişe edip hem de günlük hayatınıza devam etmenizin önüne geçilir. EMS sizi bir süper kahraman gibi kurtarabilir.

Bu cihazı kullanarak teknolojinin faydalarını kendi üzerinizde test edebilirsiniz. Bu teknolojinin size kazandırabileceği şeyleri en çok da deneyimleyerek görebilirsiniz. İnsanların çok uzun yıllardan beridir geliştirmek için kafa yorduğu teknoloji hiç şüphesiz ki sizin hayatınızı güzelleştirmeye yetecektir. Bu kadar uzun yıllardan beridir üzerinde çalışmalar yapılan cihazı kullanmak sizin için bir endişe kaynağı olmasa gerek.

Çünkü bu cihaz bugüne kadar birçok insanın birçok endişesini ortadan kaldırmış bir cihazdır. Kendinizi EMS teknolojisi ile tamamlamanız mümkündür. EMS'i kullandıktan sonra EMS'in mucizevi bir ilaç olduğunu görebilirsiniz. Yine de teknolojinin size sunduğu mucizelerden faydalanıp faydalanmamak size kalmış bir şeydir.

Ems Nedir?

Ems spor hakkında bilgi sahibi olmak istiyor olabilirsiniz. Ems sporu elektrik kas uyarılması anlamına gelmektedir. Bu spor düşük enerji akımlarıyla gerçekleştirilen bir spordur. Bu spor kaslarınızı uyarmak için vardır.

Ems antrenmanı güçlü bir vücudu hedefler. Yani ems antrenmanı kas kütlenizi arttırır ve size dik bir duruş kazandırır aynı zamanda kilo vermenize yardımcı olur. Ems cihazı ile fit olma isteğiniz varsa bu isteğinizi gerçekleştirmeniz mümkündür. Bugüne kadar birçok insan ems cihazı ile fit olma isteğini gerçekleştirmiştir.

Bu cihazla fit olmak için düzenli bir çaba harcamanız gerekmektedir. Zaten ems cihazı size birçok konuda kolaylık sağlayacaktır çünkü ems ile spor yapmanız spor salonunda yapacağınız 3-4 günlük antrenman performansını 25 dakikada göstermektedir. Ems cihazları beyinden gelen sinyalleri kaslarınıza göndererek kas kütlenizi arttırır ve kaslarınızın kasılma miktarını arttırır.

EMS cihazı 10 tane kas kütlenizi aynı anda çalıştırır. Aynı zamanda EMS cihazıyla verilen antrenman derslerinin birebir verilmesi çok önemlidir. EMS cihazı ile spor yapmak çok avantajlı bir şeydir çünkü spor salonunda EMS cihazı olmadan yaptığınız sporlarda hedeflerinize çok zor ulaşırsınız ve eklem yerlerinize çok daha fazla yük bindirmek zorunda kalırsınız.

Ama EMS cihazı sayesinde bunun önüne kolaylıkla geçebilirsiniz. Fit olmak isteyenler için fit olmanın yolları EMS cihazı sayesinde birçok insana açılabilir. Kas kütlesindeki gelişim nöral adaptasyonlarla gerçekleşir. Nöral adaptasyon merkezi sinir sisteminden aktif kaslara doğru gerçekleşir. Bu yöntemde diğer spor yöntemlerinde olduğu gibi hipertofi olmaz. EMS için size fayda sağlayabilecek birçok seçenek mevcuttur.

  • Her tedavi türü için önceden tasarlanmış egzersizler yani örneğin kardiyo, EMS fitness gibi
  • Antibakteriyel hafif ve dirençli elektrotlar kas alanlarına rahatça ulaşabilir.

Bilim Ems Hakkında Ne Diyor?

Bilim fit olmak için bu yönteme başvuran insanların kullandığı yöntem olan EMS hakkında araştırmalar yapmıştır. Birçok doktor tarafından bu yöntem takdir edildi. Bu yöntemin bilimsel açıdan da iskelete yük olmaması doktorlar tarafından da onaylanmıştır. Bazı doktorlar kara yolu trafiğinde kaza geçiren insanlar için veya yaşlılar için EMS yönteminin bir rehabilitasyon yöntemi olarak kullanılabileceğini düşünüyor.

ems sporu nedirEMS yöntemi bilimsel açıdan da kasları sıkılaştırmanın hızlı bir yolu. Ayrıca doktorlar stresli ortamlarda çalışan insanlar için de EMS yönteminin kullanılabileceğini düşünüyor. Çünkü stresli ortamlarda çalışan insanların egzersiz yapmaya vakti olmayabilir. Her şeye rağmen kişi ağır egzersizler yaparsa yani hem ağır bir iş yükünü hem de ağır bir egzersiz yükünü taşırsa bu yükler kişiye fazla gelebilir.

Hem ağır işlerin yükünü hem de fiziksel işlerin yükünü taşımak ruhsal yorgunluğa neden olabilir. Bu yüzden EMS yöntemi bilimsel açıdan da bu tür insanlara ağır işte çalışan insanlara bu yöntem önerilebilir. EMS yöntemi insanlara hem vakit kandırır hem de kısa süre içerisinde vücut hızlı bir şekilde forma girer.

Yapılan araştırmalara göre ems antrenmanları sonrasında buz hokeycilerinde kuvvet ve sürat artışı olmuştur. EMS'de nöral faktörlere de oldukça büyük katkılarda bulunmaktadır. Farthing uniteral istemli kuvvet antremanları (fRMI) antremansız kasa karşı da EMS'in etkisinin olduğunu gösterdi.

Bunun yanında Draget ve Zehr yaptığı 5 haftalık çalışmalarda istemli uniteral dorsifleksiyon kuvvet antrenmanı sonrasında antagonist sprinal adaprasyonda bir gelişme kaydetti. Yani EMS'in nöral adaptasyonu sapladığı görüldü. EMS afferent ve efferent uyarılar ile propiyoseptif girdi sağlanır. EMS duyusal reseptörlerle somatosensör kortekse ulaşır. EMS sonucu ortaya çıkabilecek girdi çıktı atmak için somatosensör korteks önemli bir rol oynar.

Ems Spor Nedir?

Sağlıklı olmak isteyenler zayıf ve fit olmanın yolları arasından EMS yolunu seçebilir. EMS fit olmak için kullanılabilecek en avantajlı yollardan biridir. EMS vücudun %90 oranındaki kas miktarını kullanabilmenizi sağlayan bilimsel yöntemlerle geliştirilmiş bir spordur. Bu cihaz kişinin üzerine EMS cihazı yerleştirilerek kullanılır. Vücuda bağlanan alet elektriksel uyarı göndererek kişinin kaslarını aktif hale getirir ve böylelikle kişinin kas kütlesini kolayca arttırmasını ve kilo verebilmesini sağlar ya da formlarını korumalarını sağlar.

Hızlı fit olmak isteyenler için hızlı fit olmanın yolları EMS yöntemiyle gerçekleştirilebilir bir durumdadır. Daha sağlıklı olmak istiyorsanız daha fit olmak için uzun uzun fit olma yolları aramanıza gerek yoktur. EMS sporu haftada iki defa yapılabilir ve uzun yıllar boyunca bu spor yapılabilir. EMS sporu 25 dakikada 3000 kalori vermenizi sağlar. EMS cihazlarının aynı anda birbirine bağlanan versiyonları da mevcuttur.

Ems Spor Sistemi Fitness’dan Daha Mı İyi?

EMS cihazı kısa sürede fit olmanın yolları konusunda araştırmalar yapan insanlar için vardır. Fitness da EMS cihazı gibi çok sağlıklı bir şekilde vermenizi sağlar. Fakat EMS cihazı daha hızlı kilo vermenize neden olur. Fakat EMS cihazının de kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Kimilerine göre EMS spor sistemi fitness'tan kimileri göreyse fitness yöntemi EMS yönteminden daha iyidir. Bu kişiden kişiye değişebilecek bir olgudur.

Fakat hangisinin daha avantajlı olduğuna aşağıdaki maddeleri okuyarak kendiniz karar verebilirsiniz;

  • EMS fitness'a göre çok daha kısa süre içerisinde verimlilik elde etmenizi sağlar.
  • EMS sayesinde spor salonunda 4 saatte yapılabilecek egzersizi 25 dakikada EMS makinesiyle yapmak mümkündür.
  • EMS cihazı sayesinde çok hızlı kilo verebilirsiniz ve kaslarınızı çok hızlı bir şekilde güçlenebilirsiniz. Fakat EMS cihazlarının fiyatı yüksek fiyatlara sahiptir. Çünkü bu ürün son teknolojiyle üretilmiş modern bir üründür. Aynı zamanda cihaz eğer eğitmenlerle kullanılırsa EMS kullanım maliyeti daha da fazla olacaktır.
  • Bu cihaz sayesinde fitness gibi saatlerce spor salonunda kalmanıza gerek kalmayacaktır çünkü bu cihaz kısa süre içerisinde işinizi görecektir.
  • EMS cihazı kullanırken eşofman giymenize gerek yoktur çünkü tatbikatlar için tüm talimatlar sitede karşılanır. Fakat bu cihazı kullananlar kullandıktan sonra çok çabuk vücut yorgunluğu yaşarlar ve bu yüzden kalp zayıflığı yaşayan insanların bu cihazı kullanmaması gerekir.
  • EMS 70 yıldan beridir fiziki rehabilitasyon için kullanılmaktadır. Yani EMS fiziki tedavilerde de çok işe yaramaktadır.
  • EMS beyinden gelen yarıları birebir kopyaladığı için kaslara maksimum düzeyde enerji göndermesi kullanıcıların işini oldukça kolaylaştırır.
  • EMS yönteminde hiçbir sakatlık riski oluşmaz.
  • EMS cihazı kullanmak için hangi yaş aralığında olduğunuzun bir önemi yoktur, tabii eğer bu işin içine sağlık sorunları girerse EMS cihazı bazı kullanıcıların kullanması riskli olabilir.
  • EMS bel ağrısını, postür bozukluklarını, iç organ yağlanmasını, omurga eğriliğini veya metabolizma bozukluklarını tedavi eder.
  • Fakat herhangi bir cilt rahatsızlığınız varsa EMS cihazı sizde epidemal hastalıklar oluşturabilir ve bu yöntemden dolayı sivilce miktarı bazı alerji hastalarında oluşabilir.
  • Hamilelikte veya menstürasyon esnasında EMS cihazının kullanılması uterusun kasılmasına neden olacağı için EMS yöntemi bazı insanlar için istenmeyen komplikasyonlara neden olabilir.
  • EMS yöntemini kullanırken sıkı kıyafetler giymeniz gerekir ve kıyafetlerden dolayı daha çok terleyeceksinizdir. Ve terlemeniz sonucunda vücudunuza bir sıvı tabakası yapışabilir ve bu sizi rahatsız edebilir.

Ems Sporu Güvenli Mi?

Güzel ve fit olmak isteyenler için EMS insanlara güzel ve fit olmanın yolları bulmaktadır. EMS gayet güvenli bir spor yapma yöntemidir. Çünkü normalde de beyin zaten kaslara elektrik sinyali gönderir, EMS sadece bunu daha hızlı bir şekilde yapar. Ancak epilepsiye, tüberküloza, dolaşım bozukluğuna, karın bel fıtığına, kanser hastalıklarına, ağır sinirsel hastalıklarına sahipseniz doktorunuza danışarak EMS cihazı ile spor yapmanız gerekir. Fakat hamile ya da kalp pili olanlar kesinlikle EMS cihazı kullanmamalıdır.

ems sporHerhangi bir sağlık sorununuz yoksa ya da doktorunuz spor yapmak için size onay veriyorsa fit olmak için yapılması gerekenler ems cihazı sayesinde işte böyle kolaydır. EMS eğitimi için ise ems training studio size yardımcı olacaktır. Eğer ems system fitness testi yaptıysanız ve EMS cihazını kullanmak için önünüzde hiçbir engel yoksa EMS sistemini kullanmak için hemen harekete geçebilirsiniz. Daha iyi hissetmenizde body fitness ems size oldukça faydalı olacaktır.

Ayrıca EMS'i profesyonel sporcular ve ünlüler de kullanıyor. Eğer EMS güvenilir olmasaydı EMS yöntemi bu kadar çok kullanılıyor olamazdı. Örneğin Bruce Lee'de EMS'yi dövüş için sinema filmlerinde kullanmıştır. 1993'te yayımlanan Dragon: The Bruce Lee Story filminde de Jason Scott Lee'yi EMS kablolarıyla görebilmek mümkündür.

Ems Sporunu Nerede Deneyebilirim?

EMS sporunu Probody Gym'de deneyebilirsiniz!

Deneyeceğiniz ems spor sistemi size birçok fayda sağlayacaktır. Belki de sporu artık en çok ems spor yöntemi için seveceksinizdir. Birçok yöntemle zayıflayanlar bulunmaktadır ama ems spor ile zayıflayanlar çok daha pratik bir şekilde zayıflayabilmekte ve sağlığına kavuşabilmektedir. Kendilerini aynaya baktığında her gün karşılarında sağlıklı ve dinç bir görüntü görmek isteyenler bu teknolojiyle hayallerini gerçekleştirmektedir. EMS yeni hayallere kapılarını açan insanlar için de her zaman kullanıma açık olacaktır.

Cihazın elektrik sinyalleriyle yaratacağı şeyler sizin belki de kıymetli yollarla gelen EMS'nin katkıda bulunan çok fazla bilim insanı olmuştur. Geliştirilen cihazın hatırı sayılır çok insan tarafından takdir edilmiştir. Bu cihazı ve bu teknolojiyi takdir edip etmemek de yine tabii ki de size kalmış bir şeydir EMS teknolojisinin bu kadar hızlı gelişmesi teknoloji ve bilim için adeta bir nimet gibidir. Çok kıymeti yollarla EMS teknolojisinin gelişimine katkıda bulunan insan sayısı her gün daha da fazla artmaktadır.

Gelecekte EMS teknolojisinin nereye gideceği bir merak konusudur. Bugüne kadar çok güzel gelişmeler eşliğinde gelişen EMS teknolojisi ileride daha da çok gelişebilir. Teknolojinin gelişmesi gelecekte tüm insanların lehine olabilir. EMS sporu herkese istediği hayatları sunabilir. EMS'in size sunacağı şeyleri görmek istiyorsanız teknolojiyi yakından takip edip teknolojik aletleri deneyerek teknolojiden büyük oranda faydalanmanız mümkündür.