Kas Nasıl Yapılır?

Kas, vücudunuzu hareket ettirmek, nefes almak, sağlıklı yaşam ve düşünmek için çok önemli bir eylemdir. Birçok insan kas inşa etmek için çok çalışmak zorundadır. Bu nedenle, sağlıklı kalmak ve sağlıklı bir diyet yapmak, kas inşa etmek için çok önemlidir. Kas yapmak isteyenler de vücutlarını düzenli olarak çalıştırmalıdır.

nasıl kas yapılır

  • İlk olarak, vücudunuzun yeni kas hücrelerini nasıl oluşturduğunu anlamalısınız. Kas hücreleriniz, orijinal hücrelerinizin uzantılarıdır. Egzersiz yaptığınızda kan kaslarınıza akar ve eski kan hücrelerini uzaklaştırır. Bu, taze kan hücrelerinin kaslarınıza girmesi için yer açar. Ek olarak, kas inşa edecek kadar sağlıklı olduğunuzda kaslarınızın neden büyüdüğünü bilmek önemlidir. Bundan asit alfa-keto glutatyon adı verilen bir protein sorumludur. Vücudunuzda doğal olarak üretilir ve yeni kas hücreleri oluşturmak için gereklidir. Bu nedenle, bol miktarda protein içeren çok yönlü bir diyet yemek, daha fazla kas yapmanıza yardımcı olacaktır.
  • Yeni kas hücreleri için ekstra alanı nerede bulabileceğinizi bilmek de önemlidir. Egzersizlerinize odaklanabilmeniz için sessiz ve gürültüsüz bir yer bulmalısınız. Ayrıca, kas geliştirirken yapabileceğiniz diğer şeyler de dahil olmak üzere, dikkatinizi dağıtabilecek her şeyden kaçınmalısınız. Bundan sonra, bacak veya göğüs kasları gibi vücudunuzun kas yapmak istediğiniz kısımlarını hedef alan bir egzersiz seçin. Birkaç dakika dinlenmeden önce yapabildiğiniz kadar çok tekrar yapın. Ardından, yönetebildiğiniz kadar çok set için tekrarlayın.
  • Kas inşa etmek için bir sonraki adımınız düzenli egzersiz yapmaktır. Birçok insan, yalnızca profesyonellerin sıkı antrenman yaparak kas inşa edebileceğini düşünüyor. Ancak, herkes düzenli egzersiz yaparak daha fazla kas inşa edebilir. Öncelikle, herhangi bir sağlık durumunuzu bir doktora kontrol ettirerek egzersiz yapacak kadar sağlıklı olduğunuzdan emin olun. Ardından, vücudunuzu zorlayan ancak çok fazla zorlamayan bir egzersiz rutini seçin. Ardından sağlıklı bir yemek yiyin ve rahatlatıcı müzikler eşliğinde biraz kestirin. Böylece vücudunuz kaslanıp büyüyecektir.

Herkes sağlıklı kalarak ve spor yaparak daha fazla kas inşa edebilir. Düzenli egzersizler, yeni kas hücreleri oluşturmanıza ve odaklanmanıza yardımcı olurken, dengeli bir diyette bol miktarda protein yeni kas hücreleri oluşturmanıza yardımcı olur. 

Kas Yapma Taktikleri

Kaslar vücudun birincil organlarından biridir; kaslar olmadan hareket edemeyiz veya günlük işleri yapamayız. Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için kas inşa etmek çok önemlidir. Her yaştan insanın sağlıklı kalmak için kas yapması gerekir. Çoğu sporcu, performanslarını artırmak için diyetlerini protein, kreatin ve diğer kas geliştirme ipuçları ile tamamlar. Bu nedenle, kas geliştirme için en iyi olanı bulmak çok önemlidir.

Vücut, proteinleri ve diğer hayati besinleri sentezleyerek yeni kaslar oluşturur. Protein, kas hücrelerinin ve diğer vücut dokularının hayati bir bileşenidir. Diğer temel besinler arasında karbonhidratlar, yağlar ve kaloriler bulunur ve bunların tümü vücudunuzun kas yapmasına yardımcı olur. 

Ek olarak, koşu veya şınav gibi düzenli fiziksel egzersizler yaparak kasları büyütebilirsiniz. Egzersiz, mevcut kas gruplarınızın boyutunu ve gücünü arttırdığı için doğal olarak kas yapmanıza yardımcı olur.

Vücut geliştiriciler, yumurta ve yoğurt gibi birçok ucuz protein kaynağı tüketme eğilimindedir. Bu yiyecekler ucuz ve hazırlanması kolaydır, bu da onları hızlı yemek için ideal kılar. Ek olarak, birçok vücut geliştiricisi diyetlerini protein karışımları ve öğün yerine geçen takviyelerle tamamlar. Bu şekilde, yemeklerini kendileri pişirme zahmetine girmeden yüksek kaliteli protein ile tamamlayabilirler. Ginseng, balık yağı ve keten tohumu yağı gibi protein alımınızı artırmaya yardımcı olan doğal takviyeler de vardır. Bu takviyeler doğal, güvenli ve protein alımınızı artırmada etkilidir.

Birçok insan daha fazla protein yemenin kas kütlenizi artıracağını düşünüyor. Bu doğru değildir; yalnızca ağır egzersiz, kalori alımınızı etkilemeden protein alımınızı artırır. Bu nedenle, daha fazla protein yemek kas kütlenizi arttırmaz - sadece sisteminizdeki amino asit miktarını arttırır. Bu amino asitler daha sonra vücudunuzda yeni kas kütlesi oluşturan yeni proteinler haline gelir. Bu sürece protein sentezi denir ve beyninizin sinir sistemi ve hormonal sistemi tarafından kontrol edilir. Çok fazla protein tüketmekten kaynaklanan fazla amino asitler, sisteminizde glikoz haline gelir. Bunlar daha sonra karaciğeriniz tarafından emilir ve yağ olarak depolanır. Bu nedenle, daha fazla protein yemek kas kütlenizi artırmaz; bunun yerine düzenli egzersiz yapmazsanız sizi şişmanlatır.

Düzenli fiziksel egzersiz, mevcut kas gruplarınızın boyutunu ve gücünü artırdığı için doğal olarak kas yapmanıza yardımcı olur. Yumurta ve Yunan yoğurdu gibi protein kaynaklarının hazırlanması kolaydır ve doğal olarak kas inşa etmek için yüksek miktarda temel besin sağlar. Bununla birlikte, çok fazla protein tüketmek, kasları geliştirmeden kasları oluşturan biyolojik süreçlerinizi boşa harcar. Kas kütlesini arttırmanın tek etkili yolu düzenli egzersiz yapmaktır, bunun dışındaki her şey zaman ve kaynak israfı olur…