EMS İle Kaç Kilo Verilir?

Nöromüsküler elektriksel stimülasyon (NMES) ya da elektromiyostimülasyon olarak da bilinen elektriksel kas stimülasyonu (EMS), elektrik impulsları kullanılarak kas kasılmasının ortaya çıkarılmasıdır.

EMS Antrenmanı Nedir?

Ems antrenman, son birkaç yılda birçok nedenden dolayı artan miktarda ilgi görmüştür. Sağlıklı denekler ve sporcular için bir kuvvet antrenmanı aracı olarak kullanılabilir; kısmen veya tamamen hareketsiz olan kişiler için bir rehabilitasyon ve önleyici araç olarak kullanılabilir; vivo nöral ya da kas fonksiyonunu değerlendirmek için bir test aracı olarak kullanılabilir. Buna ek olarak sporcular için egzersiz sonrası toparlanma aracı olarak kullanılabilir.EMS İle Kaç Kilo Verilir

EMS Nasıl Uygulanır?

İmpulslar bir cihaz tarafından üretilir ve uyarılmakta olan kasların yakınındaki deri üzerindeki elektrotlar aracılığıyla iletilir. Elektrotlar genellikle cilde yapışan pedlerdir. İmpulslar, merkezi sinir sisteminden gelen aksiyon potansiyelini taklit ederek kasların kasılmasına neden olur. EMS sistemi kullanımı spor bilimciler tarafından spor eğitimi için tamamlayıcı bir teknik olarak belirtilmiştir ve elde edilen sonuçlarla ilgili yayınlanmış araştırmalar mevcuttur. Amerika Birleşik Devletleri'nde, EMS cihazları ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından düzenlenir.

EMS Antrenman Teknikleri İle Zayıflamak Mümkün Mü?

Herkes tarafından merak edilen konu ise EMS cihazı yöntemleri ile kısa zamanda kilo verilmesi mümkün mü sorusudur. EMS yöntemleri ile zayıflamak elbette ki mümkündür zira zaten bu teknik zayıflamak isteyen ancak fazla zamanı olmayan kişiler için kısa zamanda ve kısa antrenmanlarla zayıflamak isteyenler için geliştirilmiştir.

EMS Cihazları ile Zayıflamak Nasıl Mümkün Olur?

EMS cihazları, en iyi şekilde yüksek miktarda bir kalori yakımına neden olur. Kaloriler, yalnızca bedenin çoğu fiziksel egzersizle uğraştığında önemli miktarda yakılır. Birkaç kas, kalp ve solunum sistemi aynı anda çalışır. Bununla birlikte, bazı yazarlar, kaslarını elektriksel stimülasyonla güçlendiren kişilerin, vücut hazır, zinde, istekli ve fiziksel aktiviteye hazır hale geldikçe spor faaliyetlerine katılma olasılıklarının daha yüksek olduğu için, EMS'nin egzersize yol açabileceğini ima ederler. Bu anlamda ems spor ile zayiflayanlar olduğu gibi EMS antrenman yapan kişiler daha zinde olduklarından dolayı diğer sporların yapılmasında da istekli olurlar ve bu da daha fazla kalori yakımını sağlar. Böylece ems cihazı ne işe yarar sorusuna da yeterli bir cevap verilmiş olur.

EMS Sistemi Vücudu Ne Şekilde Etkiler?

EMS Antrenmanı NedirGeriye dönüp bakıldığında bu, geçmişte neden bazı araştırmacıların ve uygulayıcıların diğerlerinin tekrarlayamadığı sonuçları elde ettiğini açıklıyor. Ayrıca, saygın üniversiteler tarafından yayınlandığı gibi, EMS, kas liflerinin adaptasyonuna, yani eğitimini sağlar. İskelet kası liflerinin özelliklerinden dolayı, farklı tipteki lifler, farklı EMS aleti tipleri tarafından farklı derecelerde aktive edilebilir ve indüklenen modifikasyonlar, EMS aktivitesinin modeline bağlıdır. Protokoller ya da programlar olarak adlandırılan bu modeller, farklı lif türlerinin büzülmesinden farklı bir tepkiye neden olacaktır. Bazı programlar yorulma direncini yani dayanıklılığı iyileştirecek, bazıları ise kuvvet üretimini artıracaktır. Bu anlamda EMS’nin herkes tarafından tercih edilmesi uygun olan güvenilir bir zayıflama metodu olduğunu ortaya koyuyor.

EMS Başka Ne Amaçlar İle Kullanılır?

EMS sistemi ile zayıflamak haricinde diğer farklı amaçlar için de kullanılabilen çok yönlü bir tekniktir. Bu anlamda herkesin kullanmak isteyeceği ve sadece zayıflamak isteyenler değil fizik tedavi gören kişiler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilecek yöntemler arasındadır. Fizik tedavi olsun zayıflamak olsun EMS sistemlerini kullanmak isteyen kişilerin yine de her ihtimale karşı hekimlerine danışarak bu sistemi kullanmalarında herhangi bir sakınca olmadığını kesinleştirmeleri gerekiyor. Aksi taktirde sorunlar ortaya çıkabilir.

Tıpta EMS Kullanımı Nasıldır?

Tıpta EMS, örneğin kas-iskelet yaralanmalarından (kemikler, eklemler, kaslar, bağlar ve tendonlarda hasar) sonra meydana gelebilecek hareketsizlik veya nöromüsküler dengesizlik nedeniyle kas atrofisinin önlenmesinde fizik tedavide rehabilitasyon amaçları için kullanılır. Bu, ağrı tedavisi için bir elektrik akımının kullanıldığı transkutanöz elektriksel sinir stimülasyonundan (TENS) farklıdır. TENS durumunda, akım genellikle eşiğin altındadır, yani bir kas kasılması gözlemlenmez.

Egzersiz Yapamayan Hastalarda EMS Kullanmak Mümkün mü?

EMS Cihazları ile Zayıflamak Nasıl Mümkün OlurEMS, kanser veya kronik obstrüktif akciğer hastalığı gibi ilerleyici hastalıkları olan kişiler için, tüm vücut egzersizi yapamayan veya yapamayanlar için kas zayıflığını iyileştirmek için kullanılır. EMS, kuadriseps kas gücünde istatistiksel olarak anlamlı iyileşmeye yol açabilir, ancak bu kanıt düşük kesinlik olarak derecelendirildiğinden daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Aynı çalışma aynı zamanda EMS'nin kas kütlesi artışına da yol açabileceğini göstermektedir. Düşük kesinlik kanıtı, mevcut bir egzersiz programına EMS'nin eklenmesinin, hasta olan kişilerin yataklarında daha az gün geçirmesine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bu anlamda bakıldığı zaman EMS ile zayıflamak haricinde de farklı durumlarda bu sistemi kullanmak mümkün.

EMS Sisteminin Tarihi

Luigi Galvani (1761), akımın kası aktive edebileceğine dair ilk bilimsel kanıtı sağladı. 19. ve 20. asırlarda, araştırmacılar kas hareketini oluşturan elektriksel özellikleri tam olarak incelediler ve belgelediler. Elektrik stimülasyonu ile indüklenen vücut fonksiyonlarının kaslarda uzun süreli değişikliklere neden olduğu keşfedildi. 1960'larda, Sovyet spor bilimciler elit sporcuların antrenmanlarında EMS'yi uyguladılar ve %40 kadar güç kazanımı iddia ettiler. 1970'lerde bu çalışmalar Batılı spor kuruluşlarıyla yapılan konferanslarda paylaşıldı.

Bununla birlikte, belki de EMS'nin etki ettiği mekanizmalar yeterince anlaşılmadığı için sonuçlar çelişkiliydi. Tıbbi fizyoloji araştırması elektrik stimülasyonunun kas hücrelerinin, kan damarlarının ve sinirlerin adaptasyonuna neden olduğu mekanizmaları saptadı. Bu anlamda yapılan çalışmaların ve elde edilin güç kazanımlarının yanlış olmadığı ve EMS sistemleri ile vücutta gelişmenin sağlanabildiği görülmüştür. Yani EMS sistemleri bilimsel olarak da insan vücuduna yarar sağladığı bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.

EMS ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir?

EMS sistemleri ile ilgili doğru bilinen çok fazla yanlış mevcuttur. Bu yazıda bu yanlışlardan bazılarını düzeltmek ve doğrularının ne olduğunu söylemek gerekiyor. Böylece ems zayıflama cihazı ile zayıflamak isteyen ancak kafalarında soru işaretleri bulunan kişilerin sorularının giderilmesine katkı sağlayacağız.

EMS Zararlı Bir Antrenman ve Zayıflama Yöntemi mi?

EMS, sağlık sektöründe uzun yıllardır fizik tedavi alanında kullanılan ve halen kullanılmaya devam eden bir sistemdir. Bu sistem ile motor sinirlerin uyarılması sonucu kas kasılmalarının arttığı ispatlanmış ve sağlık sektöründe etkin olarak kullanılmaktadır. Medical Fitness tedavilerinde de kullanılan bu sistem, ayarlanabilir ve ölçülebilir akımlar sayesinde kişiye özel verilmektedir. Fakat kalp hastalığı olan kişiler hekim raporu ile EMS eğitimine başlamaları önerilir.

Gerçek Sporcular EMS ile Antrenman Yapıyor Mu?

EMS, hayatı kolaylaştıran bir antrenman türü olduğu için tarih bunu inkar etse de saatlerce terleyerek spor yapan birinin EMS'ye ilgi duymayacağı düşünülüyor. 1960'larda Sovyet sporcular EMS sistemini yoğun bir şekilde kullandılar ve kas kütlelerini artırmayı başardılar. Halihazırda EMS sisteminin öncü ve yenilikçi teknolojisi bazı üniversitelerin Spor Bilimlerinde kullanılmaktadır.

20 Dakika İçinde 3000 Kalori Yakmak İmkânsız Mı?

Gerçek olamayacak kadar inanılmaz gibi görünse de kilo, yaş ve farklı faktörlere bağlı olarak ortalama 3000 kalori yakılır. Klasik eğitim ile 4 saatte alınan verimi EMS sayesinde 20 dakikada alabilmeniz mucize gibi olsa da aslında gerçektir.

EMS İle Zayıflamak İçin Yalnızca Birkaç Ay Yeterli Olur Mu?

EMS Sisteminin TarihiEMS antrenmanı ile netice çok hızlı görüldüğü için böyle bir yanlış anlaşılma ortaya çıkabilir fakat durum göründüğünden biraz daha değişiktir. EMS ile zayıflamakla ilgili yanlışları düzeltirken şu amaçları da bilmek gerekiyor;

  • Kilo Vermek,
  • Sıkılaşmak,
  • Sağlıklı Bir Yaşam Sürdürmek,
  • Disiplin Kazanmak,
  • Selülitlerden Kurtulmak,
  • Doğru Anatomik Yapıyı Sağlamak
  • Kas Hacmini Artırmak

Burada sayılan şeyler aslında EMS eğitimi ile alınan bir disiplin olmalıdır. Bütün bunları haftada iki gün 20 dakika ayırarak yapmak ise sizin elinizde. Fakat yine de amaç sadece kilo vermek ve standart bir hayata devam etmek ise EMS size 3 ayda istediğiniz neticeyi verecektir;, gerilirsiniz, zayıflarsınız, kas hacminiz artar ve tüm selülitlerden kurtulursunuz. Fakat devam etmediği zamanda, tekrarlama olasılığını artırırsınız.

Ergen İnsanlar EMS Antrenmanı Yapabilir mi?

EMS fitness sisteminde eğitim almak isteyen ergenler 15-16 yaşlarından itibaren eğitime başlamaları mümkündür. EMS Eğitimi 15-16 yaşından 80-85 yaşına dek yapılabilir. Fakat çeşitli istisnai durumlarda kesin olarak doktor raporu istenir. Ergenliğe girmiş genç kız ya da erkek çocuklar da aksi bir sağlık durumu olmadığı sürece EMS sistemi ile antrenman yapabilirler. Özellikle de okula giden ve sınava hazırlanan küçük ergen çocuklar zamandan tasarruf edecekleri için EMS eğitimine yönelmeleri herkes tarafından tavsiye edilir.

EMS Sistemleri ile Zayıflamak Sağlıklı Mı?

Burada sayılanlardan da görüldüğü üzere EMS sistemleri ile zayıflamak oldukça kısa sürer ve sağlıklıdır. EMS sistemlerini herkes kullanabilir yalnızca gençler değil aynı zamanda yaşlılar da EMS sistemlerini neredeyse gençler kadar verimli kullanabilirler. Bu anlamda EMS herkese hitap eden bir zayıflama antrenman sistemlerinden bir tanesidir.

EMS Ülkemizde Yaygın mı?

Ülkemizde de gün geçtikçe bu hizmetleri tercih eden kişilerin sayısı artıyor ve bu insanların başardıklarını gören kişiler de EMS sistemlerini denemeye başlıyorlar. Bakıldığı zaman da ülkemizde EMS sistemlerini sunan pek çok sayıda işletme olduğu ve sayılarının arttığı görülecektir. Bu işletmeler arasında en kaliteli olanları seçmek sizler için en iyisi olacaktır. Alanında uzman EMS antrenman kişileri sayesinde siz de en iyi EMS deneyimi yaşayıp kısa zamanda sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.

Probody EMS Sistemleri Nedir?

Günlük yaşantımızda yaptığımız her hareketten önce hareketin gerçekleşebilmesi için beynimiz alakalı kas grubuna zayıf bir sinyal gönderip kasın kasılıp gevşemesini sağlıyor. Özellikle de fizyoterapi hedefli olarak, sinir hasarı sebebi ile kasın uyarılamadığı zamanlarda ya da kasın kullanılmama sebebi ile kas kitlesinin azaldığı, gücünü düşürdüğü durumlarda, beynimizin gönderdiği bu zayıf elektrik sinyalleri dışarıdan kontrollü bir biçimde kaslara iletilerek dışarıdan uygulanan bu elektrik akımları kasların uyarılıp kasılıp gevşemesini sağlıyor ve bu sayede de erimesini engelliyor.

Bu uygulama ProBody Systems tarafından geliştirilmiş olan yeni nesil kıyafet ile giyilebilir tüm beden EMS olarak yeni bir boyut kazandı. ProBody Systems EMS, özel şekilde dizayn edilmiş kıyafeti ve elektrotlarıyla bedeninizdeki on adet kas grubunu belli frekanslardaki akımlar ile uyarıp elektriksel kas uyarımı yapan bir sistemler bütünüdür.

Giyilebilir tüm beden EMS cihazı ile standart bir antrenmanda çalışmakta çok zorlanacağınız gövde kasları ve özellikle de omurgayı dik tutma ile görevli olan iç korseleme kasları yalnızca 25 dakika süren antrenman ile kolayca çalıştırılabilir.

Probody EMS Sistemleri Avantajları Nedir?

Pro Body EMS sistemleri dünyada kullanılan en son teknoloji EMS sistemlerinden biridir. Teknolojinin olanaklarını sonuna kadar kullanan ve herkese sağlıklı bir şekilde zayıflamayı vaat eden bu sistemler ile beraber artık zayıflamak büyük bir dert olmaktan çıkıyor. Burada EMS sistemlerinin sahip olduğu çeşitli avantajları dile getireceğiz.

EMS Sistemleri Çoklu Bağlantıya Sahip mi?

Herkes tarafından merak edilen konu ise EMS sistemlerinin çoklu bağlantı özelliğine sahip olup olmaması. Tek yönetici cihaz kullanılarak birden çok kıyafeti rahatlıkla kontrol etmek bu sistemler ile mümkün oluyor.

EMS Sistemleri Kablosuz Özellliğe Sahip mi?

Pro Body EMS sistemlerin en önemli özelliklerinden biri de kablosuz özelliğe sahip olmaları. Bu özellikleri ile EMS cihazları uzaktan kablosuz olarak kontrol edilebilir. Bu kontroller genel olarak Bluetooth özelliği kullanılarak yapılır. Böylece EMS yapan kişi bir kabloya bağlı olmadan da EMS antrenmanlarını yerine getirebilir.

EMS Sistemleri Kiralama Modeline Sahip mi?

Pro Body EMS sistemleri kiralama özellikleri anlamında oldukça yüksek özelliklere sahiptir. EMS sistemlerini kiralamak ya da satın almak isteyen kişiler için kiralama modellerinin nasıl olduğu konusu oldukça önemlidir. Bu anlamda Pro Body System üzerinden alınacak EMS cihazlarında kiralama yöntemleri en iyi şekilde işletilerek müşteri memnuniyetine dayanan bir sistem olması amaçlanır. Bu anlamda Pro Body EMS cihazlarını kiralamak oldukça uygun şekillerde yapılır. Burada amaçlanan müşterinin korunarak EMS antrenmanlarını daha kolay bir şekilde yapabilmesidir.

EMS Sistemleri Yerli ve Milli Mi?

Pro Body EMS sistemleri yerli kaynaklarla yapılmış olan milli bir EMS sistemidir. Geliştirilmesinde Türk mühendisler ve işçiler görev almıştır. Bu anlamda ithal EMS sistemlerine göre fiyatları daha düşük olup yerli ve milli olmaları ile öne çıkıyor.

Neden EMS Antrenmanları Tercih Edilmeli?

EMS Antrenmanları her ne kadar zayıflamak anlamında büyük kolaylık sunsa da herhangi biri neden böyle bir antrenmanı tercih etmesi gerektiğini düşünebilir. Bununla ilgili çeşitli şeyler sıralayarak bu antrenmanların neden tercih edilmesi gerektiğini daha doğru şekilde anlatmak mümkündür.

  • Kas gruplarını ayrı şekilde çalıştırmak yerine, aynı zamanda on adet ana kas grubunu beraber çalıştırır.
  • EMS antrenmanlarında uyarılması oldukça zor olan derin kas grupları da etkin edilmiş olur.
  • Bu EMS antrenmanları ile kaslar, eklemlere fazladan bir yüklenme olmaksızın çok kısa bir zaman içerisinde çok daha yoğun bir şekilde çalıştırılması mümkün olur.

Alışagelmiş, standart spor etkinliklerinden farklıdır ve daha etkili sonuçlar verir. 20 dakikalık bir EMS antrenman, spor salonunda geçirilen üç saatlik antrenmana yaklaşık olarak denk geliyor.

EMS Sistemlerini Kimler Kullanıyor?

EMS Sistemleri antrenman yapmak amacı ile herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir ancak daha sık kullanan gruplar da mevcut.

Evden çalışan personal eğitmenlerden büyük spor salonlarına, güzellik merkezlerinden fizyoterepi salonlarına, pilates eğitim salonlarından EMS ile işbirliği içinde olan hekimlere dek oldukça geniş bir insan grubunun tercihi devrimsel antrenman modelidir. EMS antrenmanlarınızı fitness merkezlerinde, müşterilerin hanelerinde, park ve bahçe benzeri açık sahalarda, eğitmenlerin hanelerinde, güzellik salonlarında ve daha aklınıza gelecek pek çok noktada gerçekleştirilmesi mümkündür.

EMS Sistemleri dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaşıyor. Kaliteli bir EMS sistemini tercih etmek istiyorsanız ve eğitimlerinizin işini bilen deneyimli kişiler tarafından yapılmasını istiyorsanız bu sistemleri tercih etmeniz gerekli. Pro Body EMS sistemleri ile artık kısa zamanda zayıflayarak kilo vermek mümkün. Pro Body EMS hem yerli hem de milli olup bunu kendi olanaklarımız ile yapmış bir sistemdir. Bu anlamda herkes tarafından fazlaca tercih edilmesi gerekiyor.